ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατασκηνώνει στο Γαϊδουρονήσι και σε συναυλίες σταρ η ΑΑΔΕ

08:50 - 07 Αυγ 2017 | Φορολογία
Κατασκηνώνει στο Γαϊδουρονήσι και σε συναυλίες σταρ η ΑΑΔΕ
Απόφαση για επαναλειτουργία των καντίνων ως τον Οκτώβριο στο Γαϊδουρονήσι εξέδωσε, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου καθώς έκρινε ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία τους για την εξυπηρέτηση του τουριστικού κύματος, που ειδικά στο πανέμορφο νησί έχει χαρακτήρα … τσουνάμι.

Η απόφαση της δικαιοσύνης δεν αναιρεί τα πρόστιμα αλλά απλά επιβάλλει την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που σφραγίστηκαν λόγω των φορολογικών παραβάσεων που διαπιστώθηκαν κατά τους ελέγχους που έγιναν τον Ιούλιο.

 

Για να εποπτεύσει επιτόπου τη λειτουργία συνεπώς η ΑΑΔΕ θα ενεργοποιεί ελεγκτικό κλιμάκιο. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο διαπιστώθηκε ότι οι καντίνες δεν είχαν άδεια λειτουργίας, ότι οι οκτώ ταμειακές μηχανές που υποτίθεται ότι έκοβαν αποδείξεις ήταν «μαϊμού» κι ότι η επιχείρηση είχε αποκρύψει τζίρο και ΦΠΑ που αντιστοιχούσε σε πάνω από 22.000 συναλλαγές. Πάντως πολλοί καταστηματάρχες αντιδρώντας στο μέτρο του «48ωρου» σφραγίσματος καταστημάτων καταφεύγουν στη δικαιοσύνη, όπως στην περίπτωση του Γαϊδουρονησίου.

 

Την ίδια ώρα κατασκηνώνουν σε κάθε εμφάνιση δημοφιλή καλλιτέχνη σε καλοκαιρινά θέρετρα ελεγκτικά κλιμάκια. «Των φρονίμων τα παιδιά πριν προλάβουν μαγειρεύουν» λέει ο λαός και όπως φαίνεται αυτήν την αρχή ακολουθούν οι αρχές σε Μύκονο, Χανιά αλλά και αλλού. Ειδικά τραπεζάκια στήνονται δίπλα στις ταμειακές ενώ επιστρατεύονται και οι λογιστές των επιχειρήσεων για να παράσχουν κάθε δυνατή συνδρομή. Πάντως η αμφίεση όλων είναι ασορτί με το κλίμα όπως αναφέρουν στο Reporter.gr αυτόπτες μάρτυρες δύο συναυλιών πολύ δημοφιλών καλλιτεχνών στα Χανιά το Σάββατο και τη Μύκονο πριν μερικές μέρες.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.