ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ρυθμό της φορολοταρίας το Taxisnet

11:26 - 23 Δεκ 2017 | Φορολογία
Στο ρυθμό της φορολοταρίας το Taxisnet
Το πρωτοχρονιάτικο λαχείο ζήλεψε η ΑΑΔΕ και έβαλε για την παραμονή των Χριστουγέννων την κλήρωση μαμούθ για τη φορολοταρία. Έτσι η μεγάλη λοταρία του Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί αύριο το πρωί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και θα μοιράσει από 1.000 ευρώ σε 10.000 τυχερούς.

Στο μεταξύ σήμερα Σάββατο οι λαχνοί, που αντιστοιχούν σε κάθε φορολογούμενο, στη βάση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, που έκανε κατά τη διάρκεια του 2017 (από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο και το μήνα Νοέμβριο), θα εμφανισθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων στο TAXISnet. Οι συναλλαγές του Οκτωβρίου είχαν αποτελέσει τη βάση για την πρώτη λοταρία που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα. Με βάση αυτούς τους λαχνούς θα γίνει η κλήρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται να αναρτήσει τους λαχνούς που έχει ο κάθε φορολογούμενος με βάση τις δαπάνες του με κάρτες και άλλες ηλεκτρονικές συναλλαγές στο δεκάμηνο.

Την Κυριακή τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα αναρτηθούν στο TAXISnet, όπου οι φορολογούμενοι με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXIS που διαθέτουν θα μπορούν να δουν αν περιλαμβάνονται στους 10.000 τυχερούς. Εναλλακτικά το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώσει τους τυχερούς μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που θα αποστείλει στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο TAXISnet.

Το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ, που είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των 10.000 τυχερών στις 29 Δεκεμβρίου. Στο τέλος Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη δημόσια κλήρωση που θα αφορά τις δαπάνες των φορολογούμενων το μήνα Δεκέμβριο.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.