ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεφυτρώνουν μονοπρόσωπες εταιρίες φαντάσματα για αρπαγή ΦΠΑ

17:31 - 26 Ιαν 2018 | Φορολογία
Ξεφυτρώνουν μονοπρόσωπες εταιρίες φαντάσματα για αρπαγή ΦΠΑ
Για ένα εντεινόμενο φαινόμενο με εταιρίες που συστήνονται από το μηδέν, είναι νομότυπες αλλά σε βάθος λίγων μηνών υφαρπάζουν το ΦΠΑ έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στ. Θωμαδάκης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η «τάση» αυτή είναι αναπτυγμένη στην Κρήτη. Βέβαια εκεί υπάρχουν αρκετές καταγγελίες κι έτσι οι αρχές έχουν αρχίσει να ξετυλίγουν το «μίτο της Αριάδνης».

«Επιχειρηματίες κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και βάζουν «μπροστινούς», εισπράττουν ΦΠΑ αλλά δεν αποδίδουν ΦΠΑ ή άλλες εισφορές. Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις.  Π.χ. βρήκαμε σε τζίρο 3 εκ μη αποδομένο ΦΠΑ 275.000. Επίσης κατασχέσαμε στο χώρο 75.000 μετρητά» τόνισε ο κ. Θωμαδάκης.

«Σε εισαγωγή καφέ κάναμε τον πρώτο έλεγχο και βρήκαμε ανεπίσημα φορολογικά στοιχεία και φτάσαμε σε άλλες 7 μια εκ των οποίων ήταν γνωστή και έφτιαχνε στο παρελθόν  πόρτες. Επίσης βρήκαμε επιχείρηση με φέρετρα, άλλη με νερά αναψυκτικά. Συνολικά από 3 ελέγχους έχουμε βρει 25 επιχειρήσεις» ανέφερε ο κ. Θωμαδάκης και τόνισε ότι το φαινόμενο: «Εστιάζεται σε μονοπρόσωπες ΙΚΕ και ΕΠΕ, ειδικά στις ΙΚΕ δε χρειάζεται κεφάλαιο. Ουσιαστικά βρίσκουν «αυτοφοράκιες» που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα που ακόμη και να πιαστούν δεν μπορεί να αποδώσουν φόρους.»

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.