ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην τελική ευθεία το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

09:09 - 17 Μαϊ 2018 | Φορολογία
Στην τελική ευθεία το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο
Τους αναλυτικούς της στόχους για κάθε πεδίο αρμοδιότητας και δραστηριοποίησής της δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο επιχειρησιακό σχέδιό της για το 2018.

Αναλυτικότερα, σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δράσεις που έχει δρομολογήσει για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Όπως επισημαίνεται σύντομα καταφθάνει το ηλεκτρονικό περιουσιολογίου και η ηλεκτρονική απόχη για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ, ενώ ταυτόχρονα δρομολογείται η καλλιέργεια φορολογικής συνείδηση σε μαθητές δημοτικού, μέσω ειδικών μαθημάτων.

Τι περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα γίνεται καταγραφή της ακίνητης, κινητής και άυλης περιουσίας όλων των φυσικών προσώπων επιχειρήσεων και νομικών προσώπων. Με την καταγραφή της περιουσίας κάθε φορολογουμένου θα δημιουργηθούν οι τεχνικές προϋποθέσεις για την επιβολή ενός συνολικού φόρου πλούτου ο οποίος πρόκειται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται σήμερα μόνο με βάση την ακίνητη περιουσία. Παράλληλα από τις μεταβολές στην ακίνητη και κινητή περιουσία θα εντοπίζεται ευκολότερα η φοροδιαφυγή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.