ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατασχέσεις και ρυθμίσεις έφεραν 3 δισ. στα ταμεία του κράτους

11:07 - 06 Σεπ 2018 | Φορολογία
Κατασχέσεις και ρυθμίσεις έφεραν 3 δισ. στα ταμεία του κράτους
Σε σειρά μέτρων αναγκαστικής είσπραξης προχωρούν οι φορολογικές αρχές για να διασφαλίσουν έσοδα από ληξιπρόθεσμες οφειλές ή για να φέρουν σε διαδικασία ρύθμισης τους φορολογούμενους.

Στο πλαίσιο αυτό τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ,  6.073 φορολογούμενοι αντιμετώπισαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις σε τραπεζικές καταθέσεις, εισοδήματα, κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία καθώς είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Μάλιστα με βάση τα στοιχεία αναμένεται κι άλλοι 599.595 οφειλέτες του Δημοσίου να δουν το σκληρό πρόσωπο της ΑΑΔΕ καθώς αντιμετωπίζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές κι τους επόμενους μήνες σταδιακά θα μπουν στο μάτι της φορολογικής διοίκησης.

Συνολικά, ο αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους έχουν επιβληθεί κατασχέσεις διαμορφώθηκε τον Ιούλιο σε 1.143.308 από 1.137.235 τον Ιούνιο.

Με την προσπάθεια του ελεγκτικών αρχών συνολικά από ρυθμίσεις και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων τα έσοδα το πρώτο εξάμηνο έφτασαν στα 3,1 δισ. Ευρώ κι έτσι μπήκαν στον συνολικό κουμπαρά του πρώτου εξαμήνου που έφτασε τα 19,1 δισεκ. Ευρώ.

Πάντως στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 η φορολογική διοίκηση θα πρέπει να βάλει στα κρατικά ταμεία άλλα 28,6 δισ. ευρώ (+48% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο) για να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος για εισπράξεις 48 δισ. ευρώ από τους φόρους σε εισόδημα, περιουσία και ειδικούς φόρους κατανάλωσης.  

Αναλυτικότερα στο δεύτερο εξάμηνο πρέπει να εισπραχθούν τα εξής ποσά:

  • 15 δισ. ευρώ από την άμεση φορολογία.
  • 14,3 δις. ευρώ από τους έμμεσους φόρους.
  • 9,3 δισ. ευρώ τον φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.
  • 2,8 δις. ευρώ από την φορολόγηση των ακινήτων.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 13:30 - 06 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.