ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβαθμίζεται τεχνολογικά η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού

16:57 - 02 Οκτ 2018 | Φορολογία
Αναβαθμίζεται τεχνολογικά η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού
Νέα αναβάθμιση πραγματοποιείται στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιτάχυνση και την απλοποίηση της διαδικασίας.

Πιο απλά και πιο γρήγορα πλέον μπρούν να γίνουν κάποιες από τις διαδικασίες του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Πιο συγκεκριμένα μέσα από μια νέα σημαντική αναβάθμιση που πραγματοποιείται στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, μετά από Υπουργικές Αποφάσεις της υφυπ. Οικονοικλων Αικ. Παπανάτσιου και υφυπ. Εργασίας Αν, Πετρόπουλου, αυτοματοποιούνται οι εσωτερικές διαδικασίες σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ. Αυτό γίνεται με τη χρήση ειδικού υπολογιστικού εργαλείου που αναπτύχθηκε, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί. Το εργαλείο υπολογίζει τους δείκτες-κριτήρια για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, στη βάση των οποίων καθορίζεται το πλήθος των δόσεων (έως 120) και η έκταση του «κουρέματος» προστίμων και προσαυξήσεων κεφαλαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε 60 εβδομάδες, που έχει ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, πάνω από 55.000 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, ομόρρυθμοι εταίροι και αγρότες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη ρύθμιση των χρεών τους. Μάλιστα πάνω από 3.750 οφειλέτες έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες, υποβάλλοντας οριστικά τη σχετική αίτηση και ήδη έχουν ρυθμιστεί τα χρέη σε περίπου 600 από αυτούς.
 
Γιώργος Αλεξάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 17:10 - 02 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.