ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα «αυστηρή» ρύθμιση για οφειλές στην εφορία από το 2020

09:07 - 21 Οκτ 2019 | Φορολογία
Νέα «αυστηρή» ρύθμιση για οφειλές στην εφορία από το 2020
Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί εντός του επόμενου μηνός στη Βουλή, αναμένεται να μπει η νέα πάγια ρύθμιση για χρέη προς την εφορία.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες μέχρι στιγμής πληροφορίες η νέα αυτή ρύθμιση εξετάζεται να προβλέπει μέχρι και 24 δόσεις για οφειλές ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή φόρο εισοδήματος. Ωστόσο για να φτάσει κανείς να «απλώσει» την πληρωμή του για δυο χρόνια θα πρέπει να καταβάλει παραπάνω επιτόκιο.

Για άπαξ οφειλές όπως ο φόρος κληρονομιάς ή ο φόρος ο οποίος βεβαιώνεται μετά από έλεγχο, οι δόσεις εξετάζεται να αυξηθούν από 24 σήμερα σε 48. Όμως θα καθορίζονται από μια σειρά από κριτήριο όπως το εισόδημα, τη φοροδοτική ικανότητα κτλ.

Σήμερα σημειώνεται (μετά το πέρας ισχύος των 120 δόσεων) ισχύει η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου θα αντικατασταθεί και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την αρχή του επόμενου έτους και θα αφορά στις οφειλές που θα βεβαιωθούν το 2020.

Παράλληλα αναμένεται να ισχύσει από το νέο έτος και η ψηφισμένη ρύθμιση για σταδιακή αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών. Σύμφωνα με όσα έχουν ψηφιστεί ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση, το ακατάσχετο ποσό των 1.250 ευρώ θα αυξάνεται σταδιακά για τους φορολογούμενους ανάλογα με τις εξοφλήσεις των δόσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.