ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με αργούς ρυθμούς η υποβολή φορολογικών δηλώσεων- Λογιστές εντοπίζουν προβλήματα

09:35 - 22 Ιουν 2021 | Φορολογία
Με αργούς ρυθμούς η υποβολή φορολογικών δηλώσεων- Λογιστές εντοπίζουν προβλήματα
Με αργούς ρυθμούς προχωρά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με τους λογιστές να διεκδικούν από τώρα παράταση της προθεσμίας.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 610.000 δηλώσεις σε σύνολο 6,4 εκατομμυρίων, καθώς ακόμα οι φορολογούμενοι δεν φαίνεται να έχουν μπει στη διαδικασία να σκεφτούν τη συγκεκριμένη υποχρέωση.

Παράλληλα, όμως, υπάρχουν και... τεχνικά ζητήματα. Λογιστές και φοροτεχνικοί εντοπίζουν πολλά προβλήματα τόσο στο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, στο έντυπο Ε2 για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια αλλά και στα έντυπα των επιχειρήσεων

Τα προβλήματα εντοπίζονται τόσο στις δηλώσεις των επαγγελματιών, όσο και των μισθωτών, αλλά και στις δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων, με πολλούς κωδικούς που πρέπει να είναι προσυμπληρωμένοι να παραμένουν κενοί.

Παράλληλα, προσοχή σε συγκεκριμένους κωδικούς πρέπει να δείξουν οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων, προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν περισσότερους φόρους.

Να υπενθυμίσουμε πως η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φέτος είναι διπλή.

Έως τις 28 Ιουλίου, με δόσεις εξόφλησης οκτώ μηνιαίες και έκπτωση εφάπαξ εξόφλησης 3%, ή έως τις 27 Αυγούστου, με διπλή δόση τον Αύγουστο και χωρίς έκπτωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.