ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιτσιλής: Επόμενο «βήμα» η πλήρης ψηφιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων

22:22 - 05 Νοε 2021 | Φορολογία
Πιτσιλής: Επόμενο «βήμα» η πλήρης ψηφιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων
«Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myDATA επιτυγχάνεται η απλοποίηση της καθημερινότητας των επιχειρήσεων», επισήμανε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα (5/11) το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με θέμα «Ο τρόπος λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myDATA και διαβίβαση των δεδομένων σε αυτήν».

Στόχος της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι η έγκυρη και έγκαιρη προετοιμασία και ενημέρωση των επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, για την ένταξή τους στη νέα πλατφόρμα μέχρι το τέλος του έτους.

«Το MyDATA και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, είναι η πιο σημαντική και πιο επιδραστική ψηφιακή μεταρρύθμιση που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και αφορά τη σχέση των επιχειρήσεων με το Δημόσιο», επισήμανε ο κ. Πιτσιλής, ενώ το επόμενο βήμα, είναι η πλήρης ψηφιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων.

«Το επόμενο βήμα για τις επιχειρήσεις, είναι η οριστική απαλλαγή από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών, η προσυμπλήρωση δηλώσεων μέσα από τα δεδομένα των ηλεκτρονικών βιβλίων και η διευκόλυνση των επιστροφών», ανέφερε ο κ. Πιτσιλής ζητώντας από τους επιχειρηματίες να σπεύσουν να ενταχθούν, προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις έως το τέλος του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.