ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίρεται το καμποτάζ στην κρουαζιέρα - Απελευθερώνονται οι οδικές μεταφορές

09:55 - 22 Απρ 2010 | Συνεντεύξεις
Αίρεται το καμποτάζ στην κρουαζιέρα - Απελευθερώνονται οι οδικές μεταφορές
Για την επιτάχυνση της άρσης του καμποτάζ για την κρουαζιέρα δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας τη διενέργεια διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μέχρι το τέλος Μαΐου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη διάρκεια της ομιλίας στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ χθες το βράδυ.

Ο κ. Παπανδρέου εξειδικεύοντας το μέτρο επεσήμανε μεταξύ άλλων το οφέλη που απορρέουν από την άρση του καμποτάζ, τόσο για τον κλάδο όσο και για τους εργαζόμενους, για τους οποίους όπως είπε, πέρα από τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε ξηρά και θάλασσα θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και σε πολλούς άλλους τομείς.

Η άρση του καμποτάζ σημαίνει πλήρη απελευθέρωση της κρουαζιέρας, καθώς τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια με σημαίες χωρών εκτός ΕΕ θα μπορούν να «δένουν» στον Πειραιά, επιβιβάζοντας ή αποβιβάζοντας επιβάτες, χωρίς να υποχρεώνονται να υιοθετήσουν το καθεστώς προστασίας ως προς τη σύνθεση των πληρωμάτων.

Ωστόσο, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στο να μπορούν και αυτά τα πλοία να εκτελούν κρουαζιέρες με αφετηρία και τερματισμό ελληνικό λιμάνι (κυκλικό ταξίδι) και ετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Απελευθερώνονται οι οδικές μεταφορές

Την απελευθέρωση των οδικών και εμπορευματικών μεταφορών προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το νέο νομοσχέδιο έρχεται στο πλαίσιο του ανοίγματος των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων.

Το νέο σχέδιο νόμου, προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση στη χορήγηση αδειών φορτηγών δημόσιας χρήσης, την κατάργηση του ορίου των κομίστρων και την οργάνωση των μεταφορέων σε επιχειρήσεις.

Ακόμη προβλέπει τη σύσταση εθνικού μητρώου μεταφορικών εταιριών, την υποχρεωτική ασφάλιση εμπορευμάτων και τη δημιουργία οδικής ασφάλειας που θα αποτελεί ένα δημόσιο έσοδο για έργα υποδομών στον τομέα των μεταφορών.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:01 - 22 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.