ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κερδισμένος στην κρίση, ο έχων ακίνητα!

08:10 - 02 Ιουλ 2010 | Συνεντεύξεις
Κερδισμένος στην κρίση, ο έχων ακίνητα!
«Παραδομένη» στην ύφεση, ακολουθώντας τη γενικότερη αρνητική οικονομική συγκυρία βρίσκεται η εγχώρια αγορά ακινήτων, με τους παράγοντες του κλάδου να μη… βλέπουν φως στο τούνελ τουλάχιστον έως τα τέλη του τρέχοντος έτους κι ενώ έχουμε μπει ήδη στο δεύτερο εξάμηνο του 2010.

«Ο φόβος για επενδύσεις αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για τον κλάδο. Η ψυχολογία είναι πέρα για πέρα αρνητική. Υπό το βάρος της κρίσης, ο Έλληνας έχει μπει στη λογική του… κρατάω τα χρήματά μου μη συμβεί το χειρότερο και περιμένω η κατάσταση να αλλάξει» δηλώνει στο «R» ο πρόεδρος των μεσιτών Αθηνών- Αττικής, κ. Γ. Ρεβύθης, επισημαίνοντας πως η τάση τόσο για αγορά, όσο και για μίσθωση ακινήτων εμφανίζει μια μείωση της τάξης του 10-15% σε σχέση με πέρυσι.

«Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο Έλληνας είναι το εξής απλό πράγμα: Σε περιόδους κρίσης, κερδισμένος δεν είναι αυτός που ασχολείται με το χρηματιστήριο ή με τα ομόλογα, αλλά εκείνος που διαθέτει ακίνητα» τονίζει εμφατικά ο πρόεδρος των μεσιτών, σημειώνοντας παράλληλα ότι στην ήδη βεβαρημένη κατάσταση έρχεται να προστεθεί και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ρεβύθη, «δεν βοηθά».

Όσον αφορά στις μισθώσεις ακινήτων, η περίοδος της έκρηξης των τιμών φαίνεται να έχει περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς οι ιδιοκτήτες φοβούμενοι μη χάσουν επίδοξους πελάτες έχουν προβεί σε γενναίες μειώσεις των ενοικίων. Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς παραγόντων της αγοράς, τον τελευταίο χρόνο οι τιμές των ενοικίων παρουσιάζουν μια μείωση της τάξης του 10-25%.

Μαρίνα Φούντα

Τελευταία τροποποίηση στις 12:18 - 02 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.