ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση στο ΧΑΑ – Νέα μείωση επιτοκίων από τις τράπεζες

11:28 - 05 Απρ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Χαμηλότερα έκλεισε για μια ακόμα ημέρα ο Γενικός Δείκτης, στον απόηχο των εξελίξεων με τις διαρροές των συνομιλιών του ΔΝΤ. Ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση 1,2% χαμηλότερα με τις απώλειες να «μαζεύονται» στη διάρκεια της συνεδρίασης και με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στα €40,7 εκατ. σημαντικά χαμηλότερα από το μέσο όρο των €69,5 εκατ. Ο τραπεζικός δείκτης δέχθηκε ισχυρό πλήγμα (-5,4%) με την Πειραιώς να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες. Ξεχώρισε η ΕΥΑΘ με κέρδη 7,00% και η Follie με κέρδη 2,06%.

Κρίσιμες συναντήσεις Merkel-Lagarde και Schaeuble-Thomsen σήμερα

Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών, ξεκίνησαν και πάλι με στόχο να υπάρξει ένα τελικό σχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Απριλίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα, αν υπάρξει σημαντική πρόδοος τότε θα μπορούσε να γίνει ένα έκτακτο meeting του Eurogroup στις 29 Απριλίου ώστε να υπογραφεί η συμφωνία.

Τράπεζες: Μειώνουν κι άλλο τα επιτόκια

Σύμφωνα με την ΤτΕ, το Φεβρουάριο, οι τράπεζες μείωσαν κι άλλο τα επιτόκια τόσο των καταθέσεων όσο και των χορηγήσεων. Συγκεκριμένα, το μέσο επιτόκιο κατάθεσης είναι πλέον στο 0,49% για νέες καταθέσεις και 0,51% για υπάρχουσες. Το επιτόκιο δανεισμού είναι στα 4,91% για νέες χορηγήσεις και 5,01% για τις ήδη υπάρχουσες. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.