ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι διαπραγματεύσεις οδηγούν το ΧΑΑ σε συνεχείς απώλειες

12:06 - 13 Απρ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Νέες απώλειες 1,3% για το Γενικό Δείκτη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκουν συνεχώς εμπόδια. Οι απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο ήταν ισχυρές (-5,4%) με την ΠΕΙΡ να χάνει 6,3% και να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις. Από τις μη τραπεζικές μετοχές, Ελλάκτωρ, Aegean και ΔΕΗ κατέγραψαν απώλειες μεγαλύτερες του 3,0%.

Προς νέα μέτρα προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Σε μια συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε νέες περικοπές συντάξεων και σε αύξηση φορολογίας, ακόμα και χωρίς να υπάρχει το «πράσινο φως» από τους δανειστές. Ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι τα νέα αυτά μέτρα θα έχουν ψηφιστεί μέχρι το τέλος Απριλίου. Ωστόσο πηγές από το στρατόπεδο των Θεσμών αναφέρουν ότι εφόσον τα μέτρα πάρουν το δρόμο της Βουλής χωρίς την έγκρισή τους, τότε θα θεωρηθούν μονομερής ενέργεια.

Προειδοποίηση ΔΝΤ για το χρέος

Σε έκθεση του ΔΝΤ, η οποία δημοσιεύτηκε από το Reuters, το Ταμείο θεωρεί ότι παρά τα γενναία μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο και καλεί τους Ευρωπαίους σε μια σημαντική ελάφρυνση. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.