ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις στο ΧΑΑ με τον όγκο συναλλαγών να είναι περιορισμένος

10:48 - 02 Αυγ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτώση 0,3% για το ΧΑΑ χθες μετά από το κλίμα διόρθωσης που επικράτησε στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος έκλεισε με απώλειες 3,2%. Και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έκλεισαν με απώλειες με την ΕΤΕ να ηγείται των απωλειών με 6,1% και την ΕΥΡΩΒ να ακολουθεί με απώλειες 5,1%. Μικτή ήταν και η συνεδρίαση για τις υπόλοιπες μετοχές από τις οποίες ξεχώρισαν η ΤΕΡΝΑ με κέρδη 2,1% και ο ΟΠΑΠ με κέρδη 1,8%. Ισχυρές απώλειες 3,2% για τα FF και 2,5% για τη ΔΕΗ. Αναμένουμε συνέχεια των έντονων διακυμάνσεων στο ΧΑΑ.

Συνεχίζεται η "μάχη" για τα υπόλοιπα €2,8 δισ. της δόσης

Η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει σειρά προαπαιτούμενων προκειμένου να ενεργοποιηθεί και η δεύτερη δόση ύψους €2,8 δισ. σε σύνολο €10,3 δισ. Τα πιο "καυτά" θέματα είναι η δημιουργία του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, η νέα Διοίκηση του ΤΧΣ και ο νόμος για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2017-2020. Σχετικά με το μεσοπρόθεσμο, το βασικό πρόβλημα έγκειται στο ύψος του δημοσιονομικού πλεονάσματος το οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί να είναι χαμηλότερο από το 3,5%.

Πειραιώς: Πώληση του ασφαλιστικού βραχίονα στην ERGO

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε χθες μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης την πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στην ERGO, με τη συμφωνία να αγγίζει τα €90,1 εκατ. Η συμφωνία έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Aegean Airlines: Αύξηση της επιβατικής κίνησης 11% τον Ιούλιο

Η επιβατική κίνηση για τον Ιούλιο στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, σημείωσε αύξηση 11% στα 2,4 εκατ. επιβάτες. Η εσωτερική κίνηση αυξήθηκε κατά 9,7% ενώ η διεθνης κίνηση αυξήθηκε κατά 11,7%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.