ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται οι πιέσεις προς την κυβέρνηση για την επόμενη δόση

11:29 - 19 Σεπ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά κινήθηκε ο ΓΔ την Παρασκευή με τον όγκο συναλλαγών να είναι ιδιαίτερα αυξημένος, κυρίως εξαιτίας του rebalancing που έγινε το Stoxx600. Τα κέρδη για το ΓΔ ήταν 1,37% με τον όγκο συναλλαγών να ξεπερνάει κατά πολύ το μέσο όρο για το 2016. Κέρδη 6,2% για την ΠΕΙΡ, 2,8% για την ΕΤΕ και απώλειες 5,8% για τη ΕΥΡΩΒ και 1,3% για την ΑΛΦΑ. Ισχυρά κέρδη 5,4% για τον όμιλο FF μετά από τα ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα και 4,9% για την Jumbo.

Οικονομία: Αγώνας δρόμο για τη δόση των €2,8 δισ.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου, η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμο προκειμένου να περάσει όλα τα προαπαιτούμενα που απαιτούνται για να εγκριθεί η δόση των €2.8 δισ. Η δόση είναι σε ισχύ μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου και η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τα πάντα μέχρι και το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.

Ιδιωτικοποιήσεις: Κατατέθηκε στο Βουλή το νέο σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, η κυβέρνηση θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Socar στις επόμενες ημέρες προκειμένου να επιλύσουν τα θέμα που υπάρχουν και καθυστερούν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι και οι δυο πλευρές είναι διατεθειμένες να κάνουν παραχωρήσεις ώστε να υπάρξει συμφωνία. Η Socar έχει αποστείλει τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση, ώστε το πλαίσιο της συμφωνίας να ολοκληρωθεί μέχει και το τέλος του Σεπτέμβρη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.