ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ιδιωτικοποίηση ΔΕΣΦΑ και ΑΔΜΗΕ

10:43 - 21 Σεπ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Παρά το αδύναμο ξεκίνημα, η αγορά προσπάθησε να ανακάμψει από τις πρόσφατες απώλειες. Ο ΓΔ, έκλεισε υψηλότερα κατά 0,56% με τον τραπεζικό κλάδο να ενισχύεται κατά 1,24%. Ο τζίρος παρέμεινε κάτω από τα €30 εκατ. Από τις τράπεζες, κέρδη 2,0% για την Alpha, 1,05% για την ΕΤΕ. Εκτός τραπεζών, κέρδη 4,2% για τον ΟΠΑΠ και 2,2% για τη ΜΕΤΚΑ.

ΔΕΣΦΑ: Υποχωρήσεις της κυβέρνησης για να υπάρξει συμφωνία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Υπουργός Ενέργειας συναντήθηκε με εκπροσώπους της ιταλικής Snam και θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της κινεζικής Socar προκειμένου να καταφέρει να ολοκληρώσει τη συμφωνία για την πώληση της ΔΕΣΦΑ. Μετά από τη συνάντηση με τη Snam, έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση θα κάνει υποχωρήσεις προκειμένου το deal να μπορέσει να ολοκληρωθεί.

ΑΔΜΗΕ: Τροποποιήσεις στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Υπουργός Ενέργειας, πραγματοποίησε τροποποιήσει στο πλαίσιο της πώλησης του ΑΔΜΗΕ, το οποίο διαχωρίζει την πώληση ποσοστού σε στρατηγικό επενδυτή, από τη διάσπασή της από τη ΔΕΗ. Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, η πώληση του 24% σε στρατηγικό επενδυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τις 24 Φεβρουαρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, η ΔΕΗ θα αναγκαστεί να πουλήσει το 100% του ΑΔΜΗΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.