ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης αναβάλλουν την πληρωμή της δόσης

10:40 - 27 Σεπ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Άσχημο το ξεκίνημα της εβδομάδας για το ΓΔ, εξαιτίας και του αρνητικού συναισθήματος που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω της πτώσης της μετοχής της Deutsche Bank. Ο ΓΔ έκλεισε με απώλειες 1,8% ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες μεγαλύτερες από 6,0%. Σχετικά μικρός ο όγκος συναλλαγών στα €32 εκατ. Απώλειες 7,4% για την ΕΤΕ και 6,9% για την ΠΕΙΡ ενώ απώλειες πάνω από 3,0% κατέγραψαν οι μετοχές της Aegean και των Jumbo.

Οικονομία: Η δόση εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα εμπόδια στην ιδιωτικοποίηση της αγοράς ενέργειας παραμένουν ο βασικός λόγος για τη μη καταβολή της δόσης των €2,8 δισ. Συγκεκριμένα η απελευθέρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΣΦΑ αλλά και άλλων ενεργειών, παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Socar η οποία έχει αναδειχθεί νικήτρια για την συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΣΦΑ, ενώ πρόοδος υπάρχει στο θέμα της στελέχωσης του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Τράπεζες: Προς έγκριση από το HFSF οι στόχοι για τα NPLs

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τους στόχους σχετικά με τα "κόκκινα" δάνεια. Σύμφωνα με αυτά, οι τράπεζες δεσμεύονται να μειώσουν τα NPLs κατά 40-45% μέχρι και το 2019. Πρόκειται για εξαιρετικά αισιόδοξους στόχους όπως παραδέχονται και τα στελέχη των τραπεζων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.