ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάδα: Θετικά σχόλια από το ΔΝΤ, για τις επόμενες κινήσεις

12:09 - 11 Νοε 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Το ράλι των μετοχών παγκοσμίως, το οποίο τροφοδοτούν οι προσδοκίες για επιστροφή του πληθωρισμού, οδήγησε την Ελλάδα σε κέρδη, έστω και μικρά σε σχέση με τις ξένες αγορές. ο ΓΔ, ενισχύθηκε κατά 0,9% και παρά το γεγονός ότι έφτασε μέχρι και το +1,8% στη συνέχεια δεν υπήρξε αγοραστικό ενδιαφέρον. Κέρδη 2,5% για τον τραπεζικό κλάδο με τη Eurobank και την Alpha να ενισχύονται πάνω από 3,0%. Κέρδη πάνω από 3,0% για τα ΕΛΠΕ και κέρδη πάνω από 1,0% για ΔΕΗ, ΟΤΕ και Jumbo.

Οικονομία: Η συμφωνία για το ελληνικό χρέος μπορεί να είναι και τμηματική

Σε ενημέρωση του Τύπου από αξιωματούχο του ΔΝΤ, ο κ. Rice εξήγησε ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι το Eurogroup θα εξετάσει μέτρα για τη διευθέτηση του χρέους. Ο κ. Rice εξήγησε ότι το τρέχον πρόγραμμα είναι σε απόλυτη γραμμή με το στόχο για 1,5% αύξηση του ΑΕΠ. Πρόσθεσε επιπλέον ότι το ΔΝΤ μπορεί να στηρίξει το πρόγραμμα εφόσον αυτό βασιστεί σε περισσότερο ρεαλιστικά μακροπρόθεσμα στοιχεία, όπως πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%.

Τράπεζες: Μείωση του ELA κατά €1,3 δισ. τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, η συνολική εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το Ευρωσύστημα μειώθηκε κατά €3,5 δισ. στα τέλη του Οκτωβρίου. Ειδικότερα, ο ELA ήταν χαμηλότερος κατά €1,3 δισ. Η συνεχιζόμενη μείωση του ELA αποτελεί ένα θετικό σημάδι για τις ελληνικές τράπεζες το οποίο δείχνει ότι ανακτάται η πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά και η πώληση ομολόγων του EFSF μπορεί να γίνει αποδεκτή για την εισαγωγή στο QE. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.