ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιθανή άνοδος στο ΧΑΑ, με το βλέμμα στις δηλώσεις Obama

10:35 - 15 Νοε 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτώση 0,47% για το ΓΔ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Ο Τιτάνας σημείωσε κέρδη 2,07%, κέρδη 1,77% για τη ΜΥΤΙΛ και 1,54% για τη Βιοχάλκο. Ισχυρές απώλειες 3,05% για τον όμιλο Folli-Follie, 3.40% για τα Jumbo και 4,71% για τη ΜΕΤΚΑ. Ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα €28,3 εκατ. με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν οι μετοχές της Alpha, ΟΠΑΠ και ΜΥΤΙΛ. Η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να έχει έντονα θετικό πρόσημο, καθώς η άφιξη Ομπάμα στην Ελλάδα, είναι πιθανό να δημιουργήσει υποστηρικτικό κλίμα για τις μετοχές.

Μακροοικονομία/Πολιτική

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωση το ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο το οποίο σημείωσε άνοδο 1,2% σε ετήσια βάση και πτώση 0,4% σε μηνιαία βάση. Τα στοιχεία των περασμένων τριμήνων, έχουν αναθεωρηθεί με νέα στοιχεία.

Ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος Obama, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας. Σήμερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Ο Obama αναμένεται να επιμένει στη στήριξη της Αμερικής για μέτρα διευκόλυνσης του χρέους με την υποχρέωση της Ελλάδας να παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Ο Obama αναμένεται να παραδεχτεί ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σπουδαία βήματα και ότι πλέον είναι η ώρα των πιστωτών να κάνουν τις δικές τους κινήσεις.

Νέες συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης ξεκινούν σήμερα, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Οι συζητήσεις αφορούν στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας αλλά και στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Αύριο αναθεωρείται ο δείκτης MSCI Greece, με τις αλλαγές να ενεργοποιούνται στις 30 Νοεμβρίου. Από το δείκτη MSCI Greece Small Cap. έχουν διαγραφεί από το δείκτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.