ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Obama : Στο πλευρό της Ελλάδας, η Αμερική

13:06 - 16 Νοε 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά σημείωσε πτώση κατά  0,29% χθες, με μικρή αύξηση του όγκου συναλλαγών. Ο Μυτιληναίος (+ 3,67%) τα Jumbo (+2,02%) και η Motor Oil (+1,46%) ήταν οι μετοχές με τη μεγαλύτερη απόδοση, ενώ η Βιοχάλκο (-3,79%), η ΕΥΔΑΠ (-4,40%) και ΜΕΤΚΑ ( -4,81%) ήταν οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες. O κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά €8 εκατ. στα €36,4 εκατ., με την υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα στην Alpha Bank (€7,5εκατ.), ΟΤΕ (€5,1εκατ.) και ΟΠΑΠ (€3,9εκατ).  Σήμερα αναμένουμε οι τράπεζες να παραμείνουν στο επίκεντρο της συνεδρίασης.

 ΠΟΛΊΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ελάφρυνση του χρέους που θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη. Ο Ομπάμα δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ότι η λιτότητα από μόνη της δεν μπορεί να προσφέρει ευημερία και ότι η ελάφρυνση του χρέους μαζί με άλλες στρατηγικές είναι σημαντικές για να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό σε αυτή τη περίοδο της προσαρμογής. Νωρίτερα την ίδια μέρα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο, ο Ομπάμα επαίνεσε  την Ελλάδα για την πρόοδο στο μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να σταθούν στο πλάι του  ελληνικό λαό.

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ο επικεφαλής του SSM κάλεσε τις ελληνικές τράπεζες να αντιμετωπίσουν γρήγορα το ζήτημα των NPLs.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, o κ. D.Nooy, είπε χθες ότι ο SSM έχει αναθέσει σε μια ομάδα εργασίας την εισαγωγή οδηγιών σχετικά με τη διαχείριση NPL.

Σύμφωνα με τα ίδια τα δημοσιεύματα, οι κατευθυντήριες γραμμές θα παρουσιαστούν μέσα στο μήνα και θα παρέχουν τον οδικό χάρτη για τις τράπεζες και τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές.

Σχολιάζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ΝPLs στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του SSM, υποστήριξε ότι το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι σημαντικό και σχετίζεται με πολλές κατηγορίες δανείων και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον κ.Νooy, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για την Ελλάδα να ξεκινήσει τη διαχείριση των NPLs από τα δάνεια πρώτης κατοικίας. Ωστόσο υποστήριξε ότι η αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, προς όφελος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.