ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ελάφρυνση χρέους πιθανόν να φέρει και νέα μέτρα

12:09 - 25 Νοε 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Aποκόμιση κερδών χθες, με την αγορά να κλείνει 1,4% χαμηλότερα, δίνοντας τέλος στο ανοδικό σερί 6 συνεδριάσεων. Οι τράπεζες είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες, χάνοντας 5,2% ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις στα €43,2mn λόγω της αργίας στην Αμερική. Η τράπεζα Πειραιώς έκλεισε με απώλειες (-5,8%) ακολούθησαν η ΕΤΕ (-5,3%) και η Alpha Bank (-4,8%). Στις εκτός τραπεζικού κλάδου μετοχές, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ έκλεισε χαμηλότερα (-7,5%) μετά από την ανακοίνωση της κατηγορίας για καρτέλ και απάτη κατά του Δημοσίου, χαμηλότερα η ΔΕΗ (-2,8) αλλά και η Aegean (-2,7%). Για σήμερα, αν το διεθνές κλίμα παραμείνει θετικό ο ΓΔ μπορεί να βρει στήριξη. .

Οικονομία

 

Ο επικεφαλής  του Eurogroup τόνισε ότι κάποια μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μετά το 2018. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg χθες, ο επικεφαλής του Eurogroup  επανέλαβε την αισιοδοξία του για την ελληνική κατάσταση, αναφερόμενος σε “εποικοδομητικές συζητήσεις”, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

 

Ο κ. Dijssebloem αφού ρωτήθηκε για το θέμα του χρέους, πρότεινε ότι εκτός από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, η ΕΕ έχει μελετήσει και άλλα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν μετά το 2018 αν απαιτηθεί. Σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος, ο επικεφαλής του Eurogroup άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια πτωτική αναθεώρηση των αρχικών στόχων πλεονάσματος μακροπρόθεσμα, αλλά δεν ήταν συγκεκριμένος ούτε για το ποσό, ούτε για το χρονοδιάγραμμα. Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων, το ΔΝΤ συνεχίζει να πιέζει για μείωση του ορίου του αφορολόγητου και για τις προδιαγραφές όλων των μέτρων μέχρι το 2020, αν διατηρηθεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5%. Το τελευταίο συνεπάγεται δημοσιονομική προσαρμογή, η οποία  πολιτικά θα ήταν πολύ δύσκολο να την αντέξει η κυβέρνηση.

Αlpha Bank - προεπισκόπηση κερδών τρίτου τριμήνου για το 2016

 

Η Alpha Bank, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του Q3 στις 30 Νοεμβρίου μετά το τέλος της συνεδρίασης. Αναμένουμε η τράπεζα να επιστρέψει σε κερδοφορία  κατά το 3ο τρίμηνο μετά από ένα αδύναμο Q2, με ένα καθαρό κέρδος το οποίο εκτιμάται  σε €41 εκατ. εξαιτίας των μικρότερων προβλέψεων για τα επισφαλή δάνεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.