ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εν αναμονή της απόφασης του EWG ο ΓΔ

11:47 - 28 Νοε 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

H αγορά υποχώρησε σταδιακά κατά 0.04% την Παρασκευή. Η ΜΕΤΚΑ (+1,67%), η Coca Cola (+1,15) και η Αegean (+1,14%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απόδοση, ενώ η Lamda Development (-2,32%) ΕΛΠΕ (-2,45%) και η Eurobank (-3,57%) ήταν οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά  11,8 εκατ. σε €55,1εκατ., με την υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα  στην Alpha Bank (€13,8εκατομ.), στην ΤΙΤΑΝ (€7,5 εκατ.) και στην Εθνική Τράπεζα (€5,8 εκατ.). Αναμένουμε το ΓΔ να λάβει κατεύθυνση από τις αποφάσεις του EWG. .

Πολιτικά Νέα

Στη συνεδρίαση της ομάδας του EWG που θα πραγματοποιηθεί σήμερα σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση της εκπροσώπου του ΕΚ, θα είναι μια καλή ευκαιρία για να υπάρξει  απολογισμός της προόδου στις διαπραγματεύσεις για την 2η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης το Σάββατο δεν επετεύχθη συμφωνία όσον αφορά εκκρεμή ζητήματα με τους πιστωτές, οπότε υπάρχουν περιορισμένες προσδοκίες για μια συμφωνία σήμερα.

Ο επίτροπος της ΕΕ κ. Moscovisi θα επισκεφτεί την Αθήνα σήμερα και αύριο. Η ατζέντα του περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον ΥΠΟΙΚ και τους Υπουργούς οικονομίας και κοινωνικών ασφαλίσεων. Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ ο κ.Coeure θα είναι επίσης σήμερα στην Αθήνα και θα πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι ελληνικές εμπορικές τράπεζες έχουν κάνει διάφορες προτάσεις στη κυβέρνηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, κυρίως μέσω της μείωσης της χρήσης μετρητών. Μεταξύ των προτάσεων είναι και η επιβολή ενός φόρου από τις αναλήψεις μετρητών και η υποχρεωτική χρήση καρτών ή online συναλλαγές που αφορούν τα επαγγέλματα όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις φοροδιαφυγής  ή μετρητά που χρησιμοποιούνται ως κύριο μέσο πληρωμής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.