ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις του EWG για άμεση συμφωνία

10:43 - 29 Νοε 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Με απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα για το ΓΔ, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από το αρνητικό ευρωπαϊκό κλίμα. Οι απώλειες ήταν μεγαλύτερες από 3,0% με τον τραπεζικό δείκτη να χάνει 7,6% και με τον όγκο συναλλαγών στα €45 εκατ. Πάνω από το 50% του τζίρου έγινε στις τραπεζικές μετοχές. Όσο η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης καθυστερεί, το ΧΑΑ θα σημειώνει ασταθή συμπεριφορά.

Οικονομία: Πιέσεις από το EWG για ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Όπως ήταν αναμενόμενο, το EWG δεν έστειλε χθες τα συμπεράσματά του στους Ευρωπαίους αξιωματούχους καθώς η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί και έστειλε μήνυμα προς όλους για επίσπευση των διαδικασιών. Το EWG κάλεσε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα για το εργασιακό και να καλύψει το κενό ύψους 0,2-0,4% του ΑΕΠ για την περίοδο 2017-2018. Το EWG κάλεσε τη Γερμανία και το ΔΝΤ να βρουν μια φόρμουλα στην οποία θα υπάρξουν μέτρα ελάφρυνσης του χρέους τα οποία σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις και το πρωτογενές πλεόνασμα θα επιτρέψουν στο ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα.

Τράπεζες: Υψηλότερα κατά €1,2 δισ. οι καταθέσεις τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, οι καταθέσεις των ιδιωτών σημείωσαν αύξηση €1,2 δισ. τον Οκτώβριο και πλέον ανέρχονται στα €124,6 δισ. Η αύξηση τον Οκτώβριο, προέρχεται κυρίως από τα νοικοκυριά, τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά ταμεία.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.