ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρτι για το ΧΑΑ μετά από τις αποφάσεις του Eurogroup

13:08 - 07 Δεκ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το θετικό ευρωπαϊκό κλίμα, ενώ επανέρχεται στο προσκήνιο η πρόοδος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης με την αγορά να είναι προσανατολισμένη, εκτός από τις εξελίξεις από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, και στα «μηνύματα» από Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσινγκτον. Πάντως, ο ρόλος του Βερολίνου είναι πρωτεύων και οι χθεσινές δηλώσεις Σόιμπλε δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία, πως δηλαδή η συμφωνία θα μπορούσε να επέλθει μέχρι τις εορτές, εξέλιξη που μεταθέτει χρονικά τον ορίζοντα του πονταρίσματος. 

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,5% στις 632 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 113 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 26  εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,7% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.711 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 3,2% στις 850 μονάδες.

Η ALPHA BANK ενισχύεται 2,1%, η ΕΘΝΙΚΗ κερδίζει 4%, η EUROBANK σημειώνει άνοδο 2,8% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κινείται με +4,9%.

Ο ΟΠΑΠ κερδίζει 2%, ο ΟΤΕ ενισχύεται 1,1%, η ΔΕΗ υποχωρεί  0,3% ενώ η Coca Cola HBC σημειώνει άνοδο 0,6%.

Με θετικό πρόσημο κινείται η πλειοψηφία των τίτλων του "25άρη" με τις μετοχές των ΕΛΠΕΤΙΤΑΝΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΕΛΛΑΚΤΩΡ, FOLLI FOLLIEJUMBO, AEGEAN, ΟΛΠVIOHALCO να καταγράφουν για την ώρα τα μεγαλύτερα ποσοστά ανόδου.

Όπως αναφέρει ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance, η αγορά δεν χειροκρότησε την συμφωνία χωρίς παρόλα αυτά να κλείσει χτες σε αρνητικό έδαφος, συντηρώντας την επιθετική ημερήσια τάση της πάνω από τις 613 μονάδες. Στον FTSE 25 τώρα οι 1.696 μονάδες είναι κοντινή αντίσταση με κύρια τις 1.712 μονάδες που ουσιαστικά κατοχύρωση θα δώσει ανοδική λύση στον σχηματισμό. Οι 1.662 είναι κοντινή στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στις 1.641 μονάδες.

Ζητούμενο παραμένει και η στάση των ξένων, που όπως φαίνεται από τα τελευταία στοιχεία ήταν η ενεργότερη συμμετοχή τους τον Νοέμβριο που ώθησε το Χ.Α. υψηλότερα των 600 μονάδων και με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο.

Πηγή: Reporter.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.