ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το διεθνές κλίμα ανεβάζει και το ΧΑΑ

11:13 - 08 Δεκ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

H αγορά σημείωσε άνοδο χθες με υψηλό όγκο συναλλαγών. Η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύθηκε(+12,32%), η Εθνική Τράπεζα (+9,78%)  και ο όμιλος Folli-follie (+5,72%), ενώ η ΔΕΗ(+0,32%), ο ΟΤΕ (0,00%) και η Coca-Cola (-1,19%) ήταν οι μετοχές με το μικρότερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από €63,1εκατ. σε €113,4εκατ. με την υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα στην Alpha Bank (35,7εκατ.), στην Εθνική Τράπεζα (€15,9εκατ.) και τη Eurobank (€15εκατ). Αναμένουμε την αγορά να κινηθεί υψηλότερα με τις τράπεζες στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Πολιτικά νέα

 

Η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ είπε ότι το ΔΝΤ θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, μόλις ολοκληρωθεί η 2η αξιολόγηση και ότι αυτό είναι απίθανο να συμβεί πριν από το τέλος του έτους.

Μιλώντας στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών φέρεται να δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί περαιτέρω μέτρα ή απαιτήσεις όπως αυτές για 10 χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5%. Ο κος Τσακαλώτος, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη 2η αξιολόγηση είναι απίθανο να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι συνομιλίες με τις τεχνικές ομάδες των Θεσμών, αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα, ενώ θα ακολουθήσουν διαπραγματευσεις με τους αρχηγούς της αποστολής τις επόμενες μέρες.

Ελληνικός τραπεζικός τομέας

 

H κυβέρνηση σχεδιάζει να υποβάλλει στις επόμενες μέρες νομοθετικές διατάξεις για να εξασφαλίσει ότι οι δράσεις που έχουν σχέση με την αναδιάρθρωση των δανείων θα οδηγήσουν στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης του τραπεζικού τομέα. Αυτό αναμένεται να διευκολύνει την αντιμετώπιση των ΝPLs από τις ελληνικές τράπεζες.

Η Ελλάδα συγκέντρωσε €2.925 διs. Σε έντοκα γραμμάτια 13 εβδομάδων και με απόδοση 2,7%. Στο 2,90% ήταν η απόδοση για τα έντοκα 26 εβδομάδων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.