ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωσε την εξαίρεση της αύξησης του ΦΠΑ ο Πρωθυπουργός

11:21 - 14 Δεκ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά υποχώρησε οριακά κατά 0,10% χθες, με υψηλό όγκο συναλλαγών. Τα Jumbo (+2,35%), η ΕΥΔΑΠ (+2,19%) και η Lamda Development (+1,96%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απόδοση, ενώ η ΕΧΑΕ (-1,43%), ο όμιλος Coca Cola (-1,62%) και ο ΟΤΕ (-1,63%) ήταν οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από  €20,6 εκατ. σε €58 εκατ. με την υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα στην Alpha Bank (€10,5 εκατ.), στα Jumbo (€8,3 εκατ.)  και τον ΟΤΕ ( €6,7 εκατ).

Πολιτικά νέα

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι τα θεσμικά όργανα τη ΕΕ πιστεύουν ότι οι πολιτικές στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕ είναι υγιείς και μπορούν να επιστρέψουν την Ελλάδα στην ανάπτυξη και τις αγορές.  

Η κα Breidthardt είπε επίσης ότι η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις και είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων. Είναι σημαντικό, όλα τα θεσμικά όργανα να αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα του ελληνικού προγράμματος.

Η εκπρόσωπος του ESM, δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα εξεπλάγησαν με την ανάρτηση του ΔΝΤ σχετικά με τις διαπραγματευσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς και τις νέες συνομιλίες, για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης. Επίσης πρόσθεσε: “Ελπίζουμε να είναι σε θέση να επιστρέψει στην πρακτική  της διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης”.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανακοίνωσε  την  απαλλαγή από την αύξηση του ΦΠΑ για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που φέρουν το βάρος του μεταναστευτικού ρεύματος. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την περασμένη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Νίσυρο, ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα που αφορούν ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δηλαδή την απαλλαγή από την αύξηση του ΦΠΑ από 1/1/2017 η οποία αποτελεί μέρος των δεσμεύσεων της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης, για τα νησιά που φέρουν αντιμετωπίζουν την κρίση του μεταναστευτικού.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.