ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κορυφαίες επιλογές της Eurobank για το 2017

15:17 - 19 Δεκ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Τα top picks της για το 2017 έκανε γνωστά η Eurobank Equities, με τις κορυφαίες της επιλογές να περιλαμβάνουν τις μετοχές των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Λόγω των τελευταίων σημαντικών αποδόσεων της, έχει αφαιρέσει την Jumbo από τις κορυφαίες επιλογές, ενώ, έχει προσθέσει τη μετοχή του Φουρλή, εξαιτίας της ελκυστικής αποτίμησης και της σημαντικής λειτουργικής απομόχλευσης.

Από τα τραπεζικά χαρτιά προσθέτει στα top picks της την Εθνική. Η χρηματιστηριακή παραμένει θετική για τις τράπεζες το 2017, εκτιμώντας ότι θα βελτιωθεί η κερδοφορία τους κυρίως λόγω του χαμηλότερου κόστους πιστωτικού ρίσκου αλλά και μιας περιορισμένης βελτίωσης στα βασικά έσοδα και τις λειτουργικές δαπάνες.

Μάλιστα, λόγω της οικονομικής ανάκαμψης, του πιο υποστηρικτικού πλαισίου για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και της αυστηρότερης εποπτείας από τον SSM, η Eurobank Equities περιμένει περαιτέρω βελτίωση στην ποιότητα ενεργητικού.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν σε discount έναντι των ευρωπαϊκών λόγω του αυξημένου ρίσκου χώρας και ρίσκου που σχετίζεται με την ποιότητα ενεργητικού. Η Eurobank περιμένει αποκλιμάκωση του ρίσκου χώρας καθώς θα ολοκληρώνεται η β’ αξιολόγηση, κάτι που θα οδηγήσει τελικά σε rerating για τον κλάδο.

Γενικώς, σύμφωνα με τη Eurobank Equities, η κίνηση στο Χρηματιστήριο μέχρι στιγμής αντανακλά την εκτίμηση των επενδυτών για το ρίσκο χώρας.

Είμαστε σε μια συγκυρία, όπου μια άλλη αξιολόγηση του προγράμματος είναι σε εκκρεμότητα και τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Ως εκ τούτου, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι το 2017 θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση του ρίσκου χώρας, κάτι που σε συνδυασμό με ενδεχόμενη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ αποτελούν ένα υποστηρικτικό πλαίσιο για τις ελληνικές μετοχές.

Πηγή: Reporter.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.