ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

XAA: Κλειστό λόγω Χριστουγέννων...

14:54 - 23 Δεκ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Πέριξ των 630 μονάδων, και λίγο χαμηλότερα, βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να κινούνται σε ρυθμούς… Χριστουγέννων, εν μέσω και του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Η αγορά κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς, με πολλά χαρτοφυλάκια να απέχουν από τις συναλλαγές.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,6% στις 628 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,5% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.688 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1% στις 801 μονάδες.

Η ALPHA BANK χάνει 0,5%, η ΕΘΝΙΚΗ υποχωρεί 1,2%, η EUROBANK σημειώνει πτώση 0,8% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κινείται με -1%.

Ο ΟΠΑΠ υποχωρεί 0,6%, ο ΟΤΕ χάνει 0,65%, η ΔΕΗ σημειώνει πτώση 0,7% και η Coca Cola HBC χάνει οριακά έδαφος.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η πλειοψηφία των τίτλων του 25άρη, με τις μετοχές των ΕΛΠΕΤΙΤΑΝΜΟΤΟΡ ΟΪΛΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣΕΛΛΑΚΤΩΡΓΕΚ ΤΕΡΝΑΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI FOLLIEΕΧΑΕVIOHALCOGRIVALIALAMDAνα είναι στο "κόκκινο".

Ανοδικά κινείται η JUMBO.

Μπορεί το ΧΑ να έχει μπει σε εορταστική ραστώνη, ωστόσο το επενδυτικό κονό παρακολουθεί τις εξελίξεις που μπορεί να καθορίσουν την πορεία του.Το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε διορία για να απαντήσει και να δεσμευθεί εγγράφως στα όσα απαιτεί ο ESM για να ξεμπλοκάρουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και να ξεκολλήσει η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης που πλέον πάει για τέλη Ιανουαρίου. 

Παράλληλα, η προσοσχή στρέφεται και στην αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών μετά και τις εξελίξεις με Monte dei Paschi, Deutsche Bank

Σε τεχνικό επίπεδο, σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance, και τα δύο βασικά επίπεδα του FTSE 25, οι 1.689 και 1.719 μονάδες βρίσκονται σε χαμηλούς τζίρους και χωρίς τάση. Πιθανή διάσπαση του πρώτου μπορεί να μας φέρει στις 1.666 μονάδες ή στο κύριο στις 1.646 μονάδες. Αντίστοιχα οι 1.719 μονάδες είναι η αντίσταση μας μπορεί να μας δώσει κίνηση στις 1.765 μονάδες. Ο τραπεζικός χρειάζεται κατοχύρωση των 822 μονάδων για να μας δώσει ανοδική συνέχιση. 

Πηγή: Reporter.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.