ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι προτεραιότητες της ΕΧΑΕ για το 2017

11:23 - 29 Δεκ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά υποχώρησε κατά 0,07% χθες με υψηλό όγκο συναλλαγών. Ο ΟΠΑΠ (+2,48%), ο ΟΤΕ (+1,73%) και ο όμιλος Folli-Follie (+1,66%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απόδοση, ενώ η Coca-Cola Τρία Έψιλον (-2,13%), η Alpha Bank(-3,17%) και η ΕΥΔΑΠ ( -5,19%) ήταν οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά €4,9 εκατ. στα €30,9 εκατ. με υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα στην  Alpha Bank( €4,4εκατομ), στον ΟΠΑΠ( €4,2 εκατομ.) και στην Τράπεζα Πειραιώς (€3,8 εκατομ). Μια ακόμα αδιάφορη συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών, αναμένεται για σήμερα.

Πολιτικά νέα

Η Ευρωζώνη αξιολόγησε θετικά  την επιστολή του Έλληνα υπουργού οικονομικών.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, πηγές της Ευρωζώνης ανέφεραν χθες ότι αξιολογήθηκε θετικά η επιστολή του κου Τσακαλώτου από τον επικεφαλή του Eurogroup, κο Dijssebloem  και τον επικεφαλής του ESM κο Regling.

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το επόμενο βήμα το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα, είναι η συνεδρίαση του  EFSF και ESM, τον Ιανουάριο προκειμένου να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις σχετικά με την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.

Ο Υπουργός Επικρατείας κος Φλαμπουράρης δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει και πάλι το επόμενο έτος να χορηγήσει εφάπαξ πληρωμή σε συνταξιουχους με χαμηλό εισόδημα, αν υπάρχει πλεόνασμα.  

Ειδήσεις της αγοράς

Η ΕΧΑΕ ανακοίνωσε τρεις προτεραιότητες για το 2017.

Α) Δημιουργία τριών νέων κατηγοριών μετοχών με βάση την εμπορική δραστηριότητα.

Β) Συνεργασία με ΛΑΓΗΕ προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά ενέργειας και ρύπων.

Γ) Την αλλαγή του νομικού πλαισίου της αγοράς για τα διαπραγματευσιμα αμοιβαία κεφάλαια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.