ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούλησε τις βουλγαρικές θυγατρικές της η Εθνική Τράπεζα

10:13 - 02 Ιαν 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Με κέρδη 1,09% αποχαιρέτησε το 2016 ο Γενικός Δείκτης, με τον όγκο συναλλαγών να σημειώνει άνοδο. Κέρδη 4,40% για την Alpha Bank, 2,71% για τη Eurobank και 2,02% για την Coca Cola. Στον αντίποδα, απώλειες 0,65% για τον Μυτιληναίο, -0,91% για την Ελλάκτωρ και 1,57% για τη Βιοχάλκο. Ο όγκος συναλλαγών, σημείωσε αύξηση κατά €11,6 εκατ. Στα €30,4 εκατ. Alpha Bank, ΟΤΕ και Τράπεζα Πειραιώς, συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον.

Πολιτικά Νέα

Τσακαλώτος: Πρόταση για διατήρηση του “κόφτη” και μετά από το 2018

Σε συνέντευξή του, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, κ. Τσακαλώτος, επισήμανε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη διατήρηση του “κόφτη” και μετά από το 2018 όταν και το πρόγραμμα στήριξης θα ολοκληρωθεί. Επιπλέον, ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι είναι πιθανό να περιγραφεί από τώρα, από που ακριβώς θα γίνει εξοικονόμηση πόρων εφόσον ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% δεν επιτευχθεί. Ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος έσπευσε να τονίσει ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές στις συντάξεις.

Εταιρικά Νέα

Σε συμφωνία για την πώληση θυγατρικής στη Βουλγαρία η ΕΤΕ

Η ΕΤΕ, ανακοίνωσε στις 30 Δεκεμβρίου ότι υπάρχει οριστική συμφωνία με την KBC για την πώληση του 99,91% της UBB (θυγατρικής στη Βουλγαρία) και το 100% της Interlease E.A.D, με το συνολικό τίμημα να είναι της τάξης των €610 εκατ. Όπως σημειώνεται, πριν από την πώληση, η UBB θα πραγματοποιήσει την πληρωμή μερίσματος ύψους €50 εκατ. στην ΕΤΕ, σύμφωνα με την έγκριση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, βρίσκεται υπό τη διαδικασία έγκρισης από την Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Βουλγαρίας, από την Κεντρική Τράπεζα του Βελγίου και από την Επιτροπή anti-trust της ΕΚΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.