ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑΑ: Εν αναμονή της σημερινής συνεδρίασης του EWG

11:17 - 12 Ιαν 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά ενισχύθηκε κατά 0,43% χθες, με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Η Eurobank (+3,01), η ΒΙΟΧΑΛΚΟ (+2,84) και η Εθνική Τράπεζα ( +2,77) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απόδοση, ενώ ο Τιτάν (-1,68%), τα Jumbo ( -1,88%) και η Motor Oil (-2,75%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απώλεια.

 

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά €12,2 εκατομ. στα €28,5 εκατομ., με την υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα στην Εθνική Τράπεζα (€4,9 εκατομ), στην Motor Oil (€4,2 εκατομ) και στην Alpha Bank (€4,1 εκατομ). Σήμερα αναμένεται η αγορά να κινηθεί πλάγια, εν αναμονή της σημερινής συνεδρίασης του EWG.

Πολιτικά Νέα

Το EWG θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10:00 πμ. Σύμφωνα με πληροφορίες  μπορεί να αποφασίσει να ξεπαγώσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα χρέους για την Ελλάδα.

 

Στην 2η αναθεώρηση αναμένεται να καθοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κινήσεις που απαιτούνται  για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το EWG αναμένεται να “ξεπαγώσει” τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα, η οποία πρέπει να αρχίσει την εφαρμογή μέχρι τέλος του μήνα (μετά από τη σύμβαση EFSF και του συμβουλίου του ΕΜΣ, ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις).

Στη 2η αξιολόγηση, σύμφωνα με πληροφορίες ο στόχος του EWG είναι να αξιολογήσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Ελλάδα στην εφαρμογή των οικονομικών της μεταρρυθμίσεων και να καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κινήσεις, μόλις οι επικεφαλέις της ομάδας επιστρέψουν στην Αθήνα ώστε να ξεκινήσουν και οι συζητήσεις.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο τελευταίος  “ρεαλιστικός” στόχος θα δοθεί τον Μάρτιο του 2017, όπου η ΕΚΤ θα επιτρέψει να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο QΕ, στις 9 Μαρτίου 2017 κατά τη διάρκεια της συνάντησης των μελών της.

Επιπλέον ένας εκπρόσωπος της ΕΕ φέρεται να είπε ότι μετά από την πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταβολή εφάπαξ €617 εκατομ. ως πακέτο κοινωνικών παροχών, η σύναψη της 2ης αξιολόγησης δεν θα είναι απλώς μια γραφειοκρατική διαδικασία αλλά ένα πολιτικό κεφάλαιο.


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.