ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς απόφαση κατέληξε η συνεδρίαση του EWG

12:01 - 13 Ιαν 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Μια ακόμα συνεδρίαση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και με το ΓΔ να κλείνει υψηλότερα αλλά σε απόσταση από τα υψηλά ημέρας. Ο όγκος συναλλαγών βρέθηκε στα €32 εκατ. Από τις μετοχές που έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ξεχώρισαν η Eurobank με κέρδη 2,2%, η ΕΛΤΕΧ (+5,9%), η Motor Oil (+3,4%). Η αδράνεια στη χθεσινή συνεδρίαση του EWG, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε απώλειες σήμερα.

Οικονομία: Ολοκληρώθηκε χωρίς συμπεράσματα η συνεδρίαση του EWG

Χωρίς να καταλήξουν σε συγκεκριμένη ημερομηνία για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του EWG. Τα τεχνικά κλιμάκια αποφάνθηκαν ότι χρειάζεται να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος πριν ληφθεί μια συγκεκριμένη απόφαση. Δεδομένης και της νέας καθυστέρησης, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η κρισιμότερη ημερομηνία για την αξιολόγηση και την είσοδο στο QE, είναι η 9η Μαρτίου.

Γερμανία: Εφικτή η χρηματοδότηση της Ελλάδας και χωρίς το ΔΝΤ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Schaeuble, τόνισε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να συνεχίσει να δέχεται χρηματοδότηση ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Αυτό όμως είναι κάτι που θα είχε σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις, καθώς αν αλλάξει η δομή του σχήματος χρηματοδότησης, θα πρέπει να τεθεί και πάλι στη γερμανική Βουλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.