ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκρίθηκε η απόφαση του ESM για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα χρέους

12:01 - 24 Ιαν 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Σε μια ακόμα υποτονική συνεδρίαση, η αγορά ολοκλήρωσε σχεδόν αμετάβλητη με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 0,70%. Η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε περιορισμένη με το συνολικό όγκο συναλλαγών να φτάνει στα €22,4 εκατ. Και οι τέσσερις τράπεζες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση στο “κόκκινο”. Κέρδη 2,3% για την Aegean και 2,0% για τα Jumbo.

Οικονομία: “Από κοντά” θα παρουσιάσει τα μέτρα ο κ. Τσακαλώτος

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ απέστειλε επιστολή προς τους Ευρωπαίους, στην οποία ανέφερε περιγραφικά κάποια από τα μέτρα και τους υποσχόταν ότι η πλήρης ανάλυση και παρουσίαση των μέτρων θα γίνει στο Eurogroup της Πέμπτης. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, το περιεχόμενο της επιστολής αποτελείται από “σκληρά” μέτρα.

ESM: Ανακοίνωσε την έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ΔΣ του ESM, επικύρωσε την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Τα μέτρα αποτελούνται από τρεις πυλώνες όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερες αναλύσεις μας. Σχετικά με την ανταλλαγή ομολόγων, εκτός από τα ομόλογα του ESM, θα υπάρξει ανάλογη κίνηση και από το EFSF.

Τράπεζες: Κοιτάζουν πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων στη Ρουμανία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τουλάχιστον τρεις τράπεζες αναζητούν αγοραστές για τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στη Ρουμανία. Αν δεν καταφέρουν να πουλήσουν κάποια από αυτά τα assets, τότε θα αναζητηθούν άλλου είδους συνεργασίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.