ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστηριακό πάρτι με οδηγό τις τράπεζες

16:11 - 25 Ιαν 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Διευρύνονται σταδιακά τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά μάλιστα να εμφανίζει αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας, καθώς έχει αρχίσει και διαφαίνεται πιο έντονα η διάθεση να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση.
 
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,50% στις 660 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 30,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 49,5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 1,56% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.756,81 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 4,08% στις 848,39 μονάδες.
 
Ο Γενικός Δείκτης έχει αναιρέσει μεγάλο μέρος της πρόσφατης διόρθωσής του, κατά την οποία απώλεσε 3,92% ή περίπου 26 μονάδες, εξαιτίας των εμποδίων που είχαν ανακύψει στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, μπορεί το τελευταίο διήμερο η άνοδος να είναι οριοθετημένη, ωστόσο παρατηρείται βελτίωση της συναλλακτικής δραστηριότητας, η οποία κατά τη διόρθωση ήταν κατά μέσο όρο στα 28 εκατ. ευρώ.
 
Η αυριανή συνάντηση του Eurogroup, παραμένει στο επίκεντρο, καθώς σε περίπτωση του θετικού σεναρίου οι Ευρωπαίοι θα καταλήξουν σε ουσιαστικές αποφάσεις στην καλύτερη περίπτωση στις... 20 Φεβρουαρίου, δηλαδή στο επόμενο Eurogroup, καθώς μέχρι τότε θα πρέπει - εφ' όσον υπάρξει προσέγγιση αύριο – να έχουν επιστρέψει οι Θεσμοί στην Αθήνα και να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η συζήτηση για το περιβόητο "staff level agreement”...
 
Σύμφωνα με το Capital.gr, το "κλειδί” για να ανοίξει ένας διάδρομος συζήτησης έχει να κάνει με την ζυγαριά πάνω στην οποία θα μπουν αφ' ενός τα μοντέλα του "κόφτη” για την μετά το 2018 περίοδο και αφ' ετέρου τα αποκαλούμενα ως "μεσοπρόθεσμα” μέτρα παρέμβασης για το χρέος. Με αυτά τα δύο "βαρειά” θέματα στην ατζέντα της συζήτησης για την Ελλάδα είναι μάλλον προφανές το γιατί ο κ. Μοσκοβισί έσπευσε να προβλέψει οτι η συζήτηση θα αρχίσει αύριο αλλά δεν πρόκειται να τελειώσει στην καλύτερη περίπτωση πριν από τις 20 Φεβρουαρίου.
 
Στα τεχνικά της αγοράς τώρα, σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance, ο FTSE 25 σήμερα πετυχαίνει αντίδραση πάνω στο πρώτο σημαντικό επίπεδο των 1.737-1.740 μονάδων, δίνοντας συνέχιση στις 1.757 μονάδες. Οι 1.716 μονάδες είναι κύρια στήριξη που διάσπαση και μόνο μπορεί να μας φέρει στις 1.695 μονάδες. Ο τραπεζικός αντέδρασε μετά από αρκετές μέρες.
 
Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική οδηγεί την αντίδραση, καταγράφοντας κέρδη 6,22%, με τις Πειραιώς και Μυτιληναίο να την ακολουθούν με άνοδο 4,5% έκαστη. Άνω του 3% είναι τα κέρδη σε Eurobank, Alpha Bank και ΜΕΤΚΑ, η Βιοχαλκο είναι στο +2,13%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Τέρνα Ενεργειακή, ΕΕΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.
 
Ήπια ανοδικά κινούνται οι Folli Follie, Aegean, Grivalia, Σαράντης, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΠΑΠ, ενώ στον αντίποδα, απώλειες, οι οποίες όμως δεν ξεπερνούν το 1% σημειώνουν οι Motor Oil, Jumbo, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τιτάν και ΟΛΠ.

Πηγή: Capital.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.