ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε πλήρη ταύτιση οι απόψεις των Θεσμών - Πιέσεις στην κυβέρνηση

11:14 - 27 Ιαν 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Μικρή άνοδος 0,21% για το ΓΔ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. Κέρδη 3,67% για τα Jumbo, 1,90% για την Coca Cola και 1,49% για τον Τιτάνα. Στον αντίποδα, απώλειες 1,74% για τη ΔΕΗ, 1,95% για τα ΕΛΠΕ και 3,65% για την Τράπεζα Πειραιώς. Πτώση κατά €24,4 εκατ. Σημείωσε ο όγκος συναλλαγών με τις συναλλαγές να κινούνται στα €52 εκατ. Alpha bank, Εθνική και Πειραιώς οι μετοχές με το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον.

Πολιτική - Οικονομία

Μικρή πρόοδος χθες στο Eurogroup για την Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Θεσμοί, πλήρως εναρμονισμένοι, άσκησαν ισχυρότατες πιέσεις στην Ελλάδα προκειμένου να δεσμευτεί άμεσα για νέα μέτρα ακόμα και για μετά το 2018. Δεν υπήρξε νέα ημερομηνία για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.

Αν και οι Ευρωπαίοι είχαν να πουν και μια καλή κουβέντα για την οικονομική πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει η Ελλάδα, ωστόσο ζήτησαν σε πλήρη ταύτιση απόψεων, να υπάρξουν δεσμεύσεις για συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα καλύπτουν και την περίοδο μετά από το 2018. Ως εκ τούτου, η δεύτερη αξιολόγηση παραμένει στον “αέρα”.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα, υπάρχει σημαντική πρόοδος στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις αλλά και στον προϋπολογισμό για το 2017, όπου όλα είναι σύμφωνα με τις οδηγίες των Θεσμών.

Ωστόσο, σημαντικές αποκλίσεις υπάρχουν για την περίοδο μετά από το 2018, για την οποία οι Θεσμοί ζητούν δεσμεύσεις οι οποίες θα στηρίξουν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, συμπεριλαμβανομένων και νέων μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Πιέσεις ασκήθηκαν και για την ολοκλήρωση της σύνθεσης για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Σχετικά με το χρέος, το Eurogroup εξουσιοδότησε την ενεργοποίηση των μέτρων για το βραχυπρόθεσμο χρέος, από τον ESM.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.