ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυκνώνουν οι διαβουλεύσεις ΕΕ-ΔΝΤ για την Ελλάδα

11:18 - 03 Φεβ 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Κέρδη 0,65% για το ΓΔ, στη χθεσινή συνεδρίαση, με τον όγκο συναλλαγών να σημειώνει πτώση. Κέρδη 5,08% για τη ΔΕΗ, 4,68% για τον Τιτάνα και 4,07% για την Alpha Bank, ενώ στον αντίποδα, απώλειες 2,03% για την Coca Cola, 2,26% για την Grivalia και 3,22% για τα Jumbo. Το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον, συγκέντρωσαν οι Alpha Bank, ΕΤΕ και ΟΤΕ.

Μακροοικονομία - Πολιτική

Σε γραπτή του δήλωση, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πάνω από το 30% των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, με ένα ακόμα 30% ή και περισσότερο να έχει ήδη συμφωνηθεί με τους πιστωτές και να βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης. Το τελευταίο ⅓ των προαπαιτούμενων βρίσκεται υπο διαπραγμάτευση με τους πιστωτές καθώς δεν έχει υπάρξει συμφωνία και άρα δε μπορεί να υπάρξει και νομοθέτηση αυτών των πράξεων.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι κάποια μέτρα δε μπορούν να συμφωνηθούν ξεχωριστά, αλλά ως μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι σωστό η κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της, πριν και η άλλη πλευρά κάνει το ίδιο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσακαλώτος, αρνήθηκε δημοσίευμα στο οποίο οι Θεσμοί ζητούν τη μείωση του αφορολόγητου στις €6.000 αλλά και την πώληση του 17% της ΔΕΗ στην οποία απαιτούν και αλλαγή του management.

  • Συναντήσεις με τους Merkel, Hollande και Juncker αναμένεται να έχει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, στη Μάλτα.

  • Πηγές της Κομισιόν τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμή επιστολή από τους Θεσμούς προς την Ελλάδα και ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

  • Τη Δευτάρα συνεδριάζει το ΔΝΤ προκειμένου να συζητήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αλλά και να συζητήσει τους όρους με τους οποίους θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα στήριξης.

Επιχειρηματικά νέα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η ΤτΕ βρίσκεται κοντά στην αδειοδότηση δυο ακόμα εταιριών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η μια είναι η Financial Planning Services (θυγατρική της Eurobank) και η άλλη είναι η Manco (κοιναπραξία Alpha Bank, Eurobank, KKR). σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο διεθνής οίκος συμβουλευτικών υπηρεσιών Alvarez & Marsal έχει καταθέσει επίσης αίτημα για άδεια διαχείρισης δανείων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.