ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρές πιθανότητες για άμεση συμφωνία με τους Θεσμούς

10:33 - 13 Φεβ 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Με ισχυρά κέρδη 2,46% έκλεισε ο ΓΔ την Παρασκευή, με αύξηση του όγκου συναλλαγών. Κέρδη 9,32% για την Πειραιώς, κέρδη 7,74% για τη Eurobank και 6,96% για τη Βιοχάλκο. Στον αντίποδα, απώλειες 0,38% για τη Grivalia. Σημαντική ήταν και η αύξηση του όγκου συναλλαγών ο οποίος αυξήθηκε στα €61,7 εκατ. με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα να σημειώνεται στην Alpha Bank, την ΕΤΕ και τον ΟΤΕ. Δεδομένου ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η συμφωνία μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και την Τετάρτη, ο ΓΔ θα μπορούσε να έχει μια ακόμα έντονα ανοδική συνεδρίαση.

Μακροοικονομία - Πολιτική

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή η ημερομηνία άφιξης των εκπροσώπων των Θεσμών στη χώρα μας, αλλά όλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει αυτή την εβδομάδα. Μια συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου, είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά η κυβέρνηση θέλει να είναι έτοιμη πριν από το Eurogroup της 9ης Μαρτίου.

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να αποφασίσει γρήγορα

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΥΠΟΙΚ κάλεσε το ΔΝΤ να αποφασίσει γρήγορα τι θέλει. Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, το ΔΝΤ δεν ενδιαφέρεται για το ύψος του πλεονάσματος αλλά το χρησιμοποιεί για να πετύχει την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων σε συγκεκριμένους τομείς. Το ΔΝΤ επιμένει να ισχυρίζεται ότι το 40%-50% των Ελλήνων, συνεχίζει να μην πληρώνει φόρους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρωθυπουργός, κάλεσε το ΔΝΤ να αναθεωρήσει τις πρόσφατες εκτιμήσεις του για την ελληνική οικονομία, προκειμένου να βοηθήσει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Επίσης, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τη Μέρκελ να επιληφθεί του του Schaeuble.

Εταιρικά νέα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο CEO της ΔΕΗ σήλωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα αναδειχθεί ο σύμβουλος που θα σχεδιάσει τη διαδικασία πώλησης 600.000-700.000 πελατών της ΔΕΗ σε θυγατρική εταιρία η οποία θα πουληθεί σε τρίτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.