ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αθήνα ο Moscovici - Άγρια επίθεση Στουρνάρα στους “δραχμιστές”

11:36 - 14 Φεβ 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Κέρδη 0,86% για το ΓΔ χθες με τον όγκο συναλλαγών να σημειώνει πτώση. Κέρδη 6,51% για τη Βιοχάλκο, 3,98% για την Πειραιώς και 2,80% για τη Eurobank. Απώλειες 0,48% για τον ΟΠΑΠ, 0,58% για τον ΟΤΕ και 1,38% για τη Lamda Development. Ο όγκος συναλλαγών σημείωσε πτώση στα €32,3 εκατ. με το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται σε Alpha Bank, ΕΤΕ και Πειραιώς.

Μακροοικονομία - Πολιτική

Επίσκεψη Moscovici στην Αθήνα αύριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Mascovici αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα αύριο και να έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό αλλά και τον ΥΠΟΙΚ. Η επίσκεψη αποσκοπεί στο να υπάρξει μια χρυσή τομή για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Dombrovskis, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να λάβει και μια νέα δόση. Επισήμανε ωστόσο, ότι το ΔΝΤ εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα με τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του, τις οποίες αρνείται να προσαρμόσει στα νέα δεδομένα.

Απασχόληση

Η αγορά εργασίας παρουσίασε βελτίωση κατά τα δυο τελευταία χρόνια, με την απασχόληση να αυξάνεται κατά 2,4% στο δεκάμηνο του 2016 ενώ μέχρι το 2018 αναμένεται ότι θα αυξηθεί κατά επιπλέον 2,2%. Για το 2016, το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να μειωθεί στο 23,4% από 24,9%.

Τράπεζα της Ελλάδας

Ο κ. Στουρνάρας σε χθεσινές του δηλώσεις, τόνισε σε αυστηρό τόνο ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει άμεσα καθώς οποιαδήποτε καθυστέρηση οδηγεί και σε νέα μέτρα.

Σε άλλη αποστροφή των δηλώσεών του, εξαπέλυσε επίθεση σε όλους όσους επιθυμούν την επιστροφή στη Δραχμή, για τους οποίους είπε ότι μπορούν να πάνε να ζήσουν στη Β. Κορέα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.