ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις για συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας

11:23 - 06 Απρ 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά ενισχύθηκε κατά 0,53% χθες,με υψηλό τον όγκο συναλλαγών. Η Εθνική Τράπεζα (+ 4,18%), η Τράπεζα Πειραιώς (+ 2,44%) και ο Τιτάν (+ 2,07%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απόδοση , ενώ η Βιοχάλκο (-1,14%), ο όμιλος Folli-Follie (-1,45%) και η Lamda Development (-1.91 %) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απώλεια.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά € 8,5 εκατομ. σε € 42.7 εκατομ., με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα στον ΟΤΕ (€ 6,8 εκατ),στην  Εθνική Τράπεζα (€ 5,8 εκ) και στην  Alpha Bank (€ 5,1 εκ).

Σήμερα αναμένεται μια  συνεχιζόμενη αστάθεια ενόψει του αυριανού πολύ σημαντικού Eurogroup.

 Πολιτικά νέα

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η τηλεδιάσκεψη είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί χθες αλλά  ακυρώθηκε καθώς ένα από τα θεσμικά όργανα δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως να διεξαχθεί σήμερα και ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε να έχει συναντήσεις με τα όργανα ενόψει του αυριανού Eurogroup στη Μάλτα.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι δύο πλευρές θα συζητήσουν την τελική πρόταση που περιλαμβάνει περικοπές των συντάξεων της τάξης του 1% του ΑΕΠ και μείωση στο όριο αφορολόγητου που ισοδυναμεί με 1% του ΑΕΠ που  θα εφαρμοστεί από το 2020.

  • Ο Πρόεδρος του Eurogroup  θα συνατήσει σήμερα τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών στο Βερολίνο για να συζητήσουν το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε  σύνοδο κορυφής, αν δεν υπάρχει συμφωνία με τα θεσμικά όργανα κατά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα.

Ο κ Τσίπρας επανέλαβε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει κάποια αποτελέσματα για την 2η  αναθεώρηση πριν από το Πάσχα, και σε κάθε περίπτωση εντός του Απριλίου, προσθέτοντας ότι κάθε μέρα καθυστέρησης, θα έχει επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

 Επίσης, συμφώνησε με τη δήλωση του κ. Τουσκ ότι όλες οι πλευρές είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση αυτής της φάσης της διαδικασίας, όσον αφορά τη διαπραγμάτευση.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της EΕ επιβεβαίωσε χθες ότι η σύγκλιση επιτεύχθηκε σε βασικά ζητήματα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες στις 4 Απριλίου, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική πρόοδο στη Μάλτα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μια προκαταρκτική συμφωνία επιτεύχθηκε στις 4 Απριλίου με βάση ένα συμβιβασμό μεταξύ του ΔΝΤ και της ελληνικής πλευράς.

 Ωστόσο, μένει να δούμε αν αυτή η συμβιβαστική έχει την πολιτική έγκριση όλων των πλευρών, έτσι ώστε στο αυριανό Eurogroup να ‘’ανοίξει ο δρόμος’’ για μια συμφωνία  το συντομότερο δυνατό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.