ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑΑ: Αναμονή για το σημερινό κρίσιμο Eurogroup

10:38 - 07 Απρ 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά ενισχύθηκε κατά 0,18% χθες με χαμηλό τον όγκο συναλλαγών. Η Ελλάκτωρ (+ 9,23%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+ 6,53%) και η Βιοχάλκο (+ 2,87%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απόδοση , ενώ η Grivalia (-1,33%),η  Εθνική Τράπεζα (-2,41%) και τα Jumbo (-2,47%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απώλεια.

 

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά € 5,6 εκατομ σε € 37.2εκατομ. με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα στον ΟΤΕ (€ 6,5 εκατ), στην Εθνική Τράπεζα (€ 6,3 εκατ) και στην  Alpha Bank (€ 5,4 εκ).

 

Σήμερα αναμενεται μια ήσυχη μέρα για τα χρηματιστήρια με τον δείκτη να κινείται επιθετικά, ανάλογα με την έκβαση του Eurogroup.

Πολιτικά νέα

Το Eurogroup θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9:00 στη Βαλέτα.

Το σχέδιο ημερήσιας διάταξης για την Ελλάδα:

Το Eurogroup θα προβεί σε απολογισμό της προόδου σχετικά με την 2η  αναθεώρηση του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ημερήσια διάταξη, το Eurogroup θα πρέπει να ενημερωθεί για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μεταξύ των Θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης μετά την προηγούμενη συνεδρίαση του Eurogroup τον Μάρτιο.

Αυτές οι συζητήσεις επικεντρώνονται στα βασικά θέματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το συνολικό πακέτο πολιτικής που θα επιτρέψει τη 2η αναθεώρηση του προγράμματος να ολοκληρωθεί. Οι συζητήσεις περιλαμβάνουν θέματα για την αγορά εργασίας και τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας και την εξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών στην Ελλάδα μεσοπρόθεσμα, δηλαδή από το 2018 και μετά.

Ο κ Σόιμπλε είπε νωρίτερα σε συνέντευξή του ότι αναμένει μια συμφωνία για την 2η αναθεώρηση στην Ελλάδα σύντομα, αλλά δεν είναι σίγουρος αν αυτό θα μπορούσε να συμβεί κατά τη διάρκεια του σημερινού Eurogroup.

Επίσης, ανέφερε ότι αναμένει το ΔΝΤ να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα διάσωσης και θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές το 2018, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

o   Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε χθες ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις σχετικά με την 2η αναθεώρηση στην Ελλάδα, αλλά σημαντικά ζητήματα παραμένουν ακόμα σε εκκρεμότητα.

Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε ότι το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2017  μειώθηκε στο 23,5% έναντι 24,3% που ήταν τον Ιανουάριο του 2016.

 

Επιπλέον, ο αριθμός των απασχολουμένων τον Ιανουάριο του 2017 αυξήθηκε κατά 0,2% σε ετήσια βάση , ενώ ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 4,1% σε ετήσια βάση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.