ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fraport: Υπεγράφη χθες η σύμβαση των 14 αεροδρομίων

10:12 - 12 Απρ 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά υποχώρησε κατά 0,21% χθες,με χαμηλό τον όγκο συναλλαγών. Η Τέρνα Ενεργειακή (+ 5,78%),η  ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+ 5,53%) και ο όμιλος Coca Cola (+ 1,57%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απόδοση, ενώ η ΔΕΗ (-1,89%), η Grivalia (-2,32%) και τα Jumbo (-4,08%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απώλεια.

 

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά € 11,6 εκατομ. σε € 25,9 εκατομ, με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα στην Alpha Bank (€ 4εκατομ), ΟΤΕ (€ 3,2εκατομ.) και η Εθνική Τράπεζα (€ 2,6 εκατομ.).

 

Μια ακόμα ανιαρή συνεδρίαση αναμένεται για σήμερα με χαμηλό επενδυτικό ενδιαφέρον.

 

Πολιτικά νέα

o   Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χθες ότι οι αρχηγοί της αποστολής των θεσμικών οργάνων θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις σχετικά με την 2η αξιολόγηση μετά τις εαρινές συνόδους του ΔΝΤ στις 21 - 23 Απριλίου.

Στη συνέχεια τα συμφωνηθέντα μέτρα θα τεθούν σε ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων και η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από το Eurogroup, το οποίο θα καθορίσει επίσης τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή μετά το τέλος του τρέχοντος μνημονίου συμφωνίας τον Αύγουστο του 2018.

Ενημέρωση περί ιδιωτικοποιήσεων

 

  • Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι η ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αερολιμένων για 40 χρόνια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Fraport υπεγράφη χθες, καθώς η Fraport κατέβαλε το τίμημα των € 1.234δισ. Να σημειωθεί ότι μια ετήσια σταθερή αμοιβή παραχώρησης των € 22,9 εκατομ. θα καταβληθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και μια μεταβλητή ετήσια αμοιβή με βάση το 28,5% των ετήσιων λειτουργικών κερδών της Fraport στην Ελλάδα

 

  • Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τρεις υποψήφιοι για το ποσοστό 67% του ΟΛΘ θα πρέπει να υποβάλουν βελτιωμένες οικονομικές προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ στις 21  Απριλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.