ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Μόνο με βιώσιμο χρέος θα είναι το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

10:38 - 18 Απρ 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά  σημείωσε απώλειες 0,24% την Πέμπτη,με χαμηλό τον όγκο συναλλαγών.

Η  ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+ 3,05%),η Folli-Follie (+ 2,99%) και ο όμιλος Coca Cola (+ 2,78%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απόδοση , ενώ η Εθνική Τράπεζα (-2,68%), η Τράπεζα Πειραιώς (-3,43%) και η Alpha Bank (- 3,87%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απώλεια.

 

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά € 6.64 εκατομ  σε € 28,4 εκατομ. με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα στην Alpha Bank (€ 9,6 εκατομ), στα Folli-Follie  (€ 4,9εκατ.) και την  Εθνική Τράπεζα (€ 2,5 εκατ.).

 

Μια ήσυχη συνεδρίαση αναμένεται για σήμερα.

Πολιτικά νέα

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να δήλωσε ότι το Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, σε περίπτωση που η αναδιάρθρωση του χρέους επιτευχθεί, σύμφωνα με την ανάλυση του χρέους του Ταμείου.

Πιστεύει  ότι 1,5% στόχος πρωτογενούς  πλεονάσματος είναι εφικτός μακροπρόθεσμα.

Σε μια συνέντευξη, η κα Λαγκάρντ τόνισε ότι εκτός από την αναδιάρθρωση του χρέους η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ψηφίσει και να εφαρμόσει βαθιές μεταρρυθμίσεις ώστε το ταμείο να συνεχίσει να υποστηρίζει το πρόγραμμα.

 

«Αυτό θα ήταν εφικτό εάν σημαντικές μεταρρυθμίσεις νομοθετηθούν  και εφαρμοστούν», είπε στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι είχε δει την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις

Η  επικεφαλής του ΔΝΤ κατέστησε σαφές ότι το Ταμείο δεν θα λάβει μέρος και αν δεν  επιτευχθεί η αναδιάρθρωση του χρέους.

 

«Αν το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΔΝΤ, και με βάση το σύνολο των παραμέτρων που δεν θα συμμετάσχουν», επισήμανε. Πρόσθεσε ότι η έκταση της αναδιάρθρωσης του χρέους θα πρέπει να καθορίζεται από την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους.

Η κα Lagarde σημείωσε επίσης ότι το ΔΝΤ πιστεύει ότι το 1,5% στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος είναι εφικτός μακροπρόθεσμα, δεδομένης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και την ικανότητα της Ελλάδα να κάνει μεταρρυθμίσεις. «Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε παράλογο στόχους ή να χτίσουμε σε ένα αδικαιολόγητο μακροοικονομικό πλαίσιο», είπε.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ φέρεται να δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα κρατήσει μια «ανοικτή στάση» σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε: «Ψάχνουμε για τους Ευρωπαίους να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα, και πιστεύουμε ότι το ΔΝΤ μπορεί να διαδραματίσει υποστηρικτικό ρόλο»

Εταιρικά Νέα

Ελληνικός τραπεζικός τομέας

 

Οι ελληνικές τράπεζες αναθεώρησαν πτωτικά τους στόχους,καθως η ρευστότητα και η ποιότητα των δανείων έχουν έρθει κάτω από μεγάλη πίεση λόγω των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.