ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάδα: Kοντά σε συμφωνία για την 2η αξιολόγηση

10:56 - 28 Απρ 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά αυξήθηκε οριακά κατά  0,02% χθες, με χαμηλό τον όγκο συναλλαγών. Η Βιοχάλκο (+ 3,87%),η  ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+ 3,65%) και η ΔΕΗ (+ 3,33%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απόδοση , ενώ η Ελλάκτωρ (-1,39%),η Τράπεζα Πειραιώς (-1,57%) και η Εθνική Τράπεζα (-2,43%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απώλεια.


Ο κύκλος εργασιών παρέμεινε ουσιαστικά σταθερός στα € 51.9εκατομ. με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα στην Alpha Bank (€ 8εκατομ), την Εθνική Τράπεζα (€ 7,7 εκατομ) και τα Jumbo (€ 6,4 εκατομ)


Η  αγορά αναμένεται να σταθεροποιηθεί με ήπιες ρευστοποιήσεις.

Πολιτικά νέα

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης είπε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προσθέτοντας ότι οι  πιθανότητες είναι ότι μέχρι την Κυριακή η ελληνική κυβέρνηση θα έχει καταλήξει με τα κείμενα της τεχνικής συμφωνίας και στη συνέχεια τα πράγματα θα οριστούν στο Eurogroup στις Μαΐου 22

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά από χθεσινή συνάντηση μεταξύ των αρχηγών θεσμικών οργάνων της αποστολής και του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, τα μεγαλύτερα ζητήματα στον τελευταίο γύρο των συνομιλιών με τα θεσμικά όργανα έχουν επιλυθεί και μόνο μερικά ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα, έτσι ώστε μια τεχνική συμφωνία να μπορεί να  επιτευχθεί από αυτή την Κυριακή, ενώ οι συνομιλίες και η σύνταξη των λογαριασμών μπορεί να συνεχιστεί μέχρι την επόμενη Τετάρτη.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σχεδιάζει να υποβάλει στο Κοινοβούλιο τα σχετικά νομοσχέδια για την ψήφο στις 12-13 Μαΐου, δηλαδή πριν από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα στις 14-15 Μαίου.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε χθες ότι η συμφωνία για την Ελλάδα πρέπει να γίνει τον Μάιο, προσθέτοντας ότι η βιωσιμότητα του χρέους για την Ελλάδα είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα επανέλθει σε βιώσιμη πορεία και οικονομικό μέλλον.

Ο κ Dijsselbloem υποσχέθηκε να επιστρέψει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατόν με μια δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι ελπίζει να αναφέρουν την επιτυχή ολοκλήρωση της 2ης αξιλόγησης  πριν από το τέλος του επόμενου μήνα.

Όσον αφορά την  ελάφρυνση του χρέους, τόνισε ότι κατά τη γνώμη του, τα εμπλεκόμενα μέλη θα συζητήσουν το χρέος και ότι θα  χρειαστεί ελάφρυνση του χρέους για να βρεθεί  λύση, και ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό είναι κοινή άποψη στο Eurogroup.

Τέλος, σημείωσε ότι οι πιστωτές θα πρέπει να μειώσουν τις απαιτήσεις τους για  τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.