ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλακιωτάκης: Η απελευθέρωση μετακινήσεων δεν αφορά Σαλαμίνα, Εύβοια και Λευκάδα

12:36 - 14 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Πλακιωτάκης: Η απελευθέρωση μετακινήσεων δεν αφορά Σαλαμίνα, Εύβοια και Λευκάδα
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης διευκρίνισε σήμερα ότι στις μετακινήσεις προς την Σαλαμίνα, την Εύβοια και τη Λευκάδα, όπου μπορεί κάποιος να φτάσει με αυτοκίνητο, ισχύουν μέχρι νεωτέρας οι απαγορεύσεις, όπως ισχύουν για όλα τα νησιά, πλην της Κρήτης.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την απελευθέρωση της μετακίνησης στα νησιά, σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι αυτή την περίοδο, επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα νησιά μόνο για επιχειρηματίες και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που λειτουργούν. Για παράδειγμα, τόνισε ότι ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου σε κάποιο νησί, δεν μπορεί να πάει ακόμα στην επιχείρησή του καθώς τα καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά.

Για τα ταξίδια με πλοία, δήλωσε ότι ξεκινούν με πρωτόκολλο χωρητικότητας στο 50%, κάτι που όπως σημείωσε θα αλλάξει στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Για τη χρήση μάσκας, ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι θα είναι υποχρεωτική για προσωπικό και ταξιδιώτες σε όλους τους χώρους του πλοίου, ακόμα και στο κατάστρωμα. 

Σχετικά με το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, τόνισε ότι δεν επιτρέπονται τα οργανωμένα θαλάσσια σπορ, παρά μόνο όσα γίνονται με ιδιωτικά μέσα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:43 - 14 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.