ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη

19:06 - 09 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη
Αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης και φωτισμού σε όλα τα σχολικά κτίρια, με σύγχρονα και ενεργειακά αποδοτικότερα συστήματα, καθώς και αντικατάσταση όλων των παλαιών κουφωμάτων προβλέπει το σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης για το Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.

Το έργο βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας 5 σχολικών κτιρίων του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 600.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 490.000 ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την απόφαση για τα έργα παρουσία του Δημάρχου Γ. Κωνσταντέλλου. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Αναλυτικά:

Στον Δήμο ΒΒΒ το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στα εξής σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Βούλας, 1ο Λύκειο Βούλας, Δημοτικό Διλόφου Βάρης, Δημοτικό Βουλιαγμένης και Λύκειο Βουλιαγμένης. Η ενεργειακή αναβάθμιση επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης και φωτισμού σε όλα τα σχολικά κτίρια, με σύγχρονα και ενεργειακά αποδοτικότερα συστήματα.

  • Οι παλιοί λέβητες πετρελαίου θα αντικατασταθούν με αντλίες θερμότητας αέρα νερού οι οποίες θα τροφοδοτούν με ζεστό νερό το υφιστάμενο δίκτυο σωμάτων με καλύτερο βαθμό απόδοσης.
  • Τα παλαιά φωτιστικά σώματα που φέρουν λαμπτήρες φθορισμού θα αντικατασταθούν με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED όπου με λιγότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα καλύπτουν τις απαιτήσεις φωτισμού των κτιρίων.
  • Επιπρόσθετα για το φωτισμό θα εγκατασταθούν στις αίθουσες διδασκαλίες και αισθητήρες φωτισμού για την εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού και την περαιτέρω εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Στο 1ο Γυμνάσιο Βούλας θα γίνει και αντικατάσταση όλων των παλαιών κουφωμάτων που φέρουν μονούς υαλοπίνακες, με νέα κουφώματα αλουμινένιου πλαισίου με θερμοδιακοπή και διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες.
  • Οι θερμομονωτικές και οπτικές ιδιότητες των νέων κουφωμάτων αλλά και η βελτιωμένη αεροστεγανότητα και ηχομόνωση θα συμβάλλει στη μείωση των απωλειών και στη βελτίωση των εσωτερικών συνθηκών γενικότερα.
Τελευταία τροποποίηση στις 19:09 - 09 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.