ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικοί στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά σχολεία οι Σύλλογοι Γονέων

11:08 - 17 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Θετικοί στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά σχολεία οι Σύλλογοι Γονέων
Ως θετικό βήμα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ευελιξίας και αυτονομίας των ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλωσορίζει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων των Ιδιωτικών Σχολείων.

Ειδικότερα, οι σύλλογοι γονέων των ιδιωτικών σχολείων καλούν την ηγεσία του υπουργείου να διασφαλίσει τόσο τη διά βίου μάθηση δασκάλων και καθηγητών, όσο και την αξιολόγηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής έχει ως εξής:

Οι γονείς και κηδεμόνες των 85,000 μαθητών και μαθητριών που έχουν εμπιστευθεί τα παιδιά τους σε 1,200 ιδιωτικά εκπαιδευτήρια σε όλη την επικράτεια καλωσορίζουν την δυνατότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων να έχουν την ελευθερία να διαμορφώνουν το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των μαθητών χωρις να εμποδίζονται απο γραφειοκρατικές διαδικασίες, βασικός λόγος για τον οποίο έχουν επιλέξει την ιδιωτική εκπαιδευση.

Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην εύρυθμη λειτουργία ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην ενίσχυση της ευελιξίας και αυτονομίας τους, με παράλληλη πρόβλεψη εγγυήσεων για την διασφάλιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας συνιστά ένα θετικό βήμα του Υπουργείου Παιδείας.

Εμπιστευόμαστε τους εκπαιδευτικούς, δάσκαλους και καθηγητές των παιδιών μας, που καθημερινά μεταλαμπαδεύουν την ουσιαστική γνώση μέσα στην τάξη, με την μεταδοτικότητα και την έμπνευση, ώστε τα παιδιά μας να βάλουν τα θεμέλια της ενήλικης ζωής τους.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να διασφαλίσει την δια βίου εκπαίδευση δασκάλων και καθηγητών, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, την αξιολόγηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια για το καλό της μαθητικής κοινότητας, καθώς και την δημόσια εποπτεία και τον έλεγχο της νομιμότητας για την απερίσπαστη υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να προσφέρει ίδιες παροχές προς όλους τους μαθητές, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων στα πλαίσια της ίδιας αντιμετώπισης όλων των μαθητών και να προσφέρει δωρεάν τα βιβλία του οργανισμού και το μαθητικό πάσο για τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Οι Σύλλογοι  Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων θα συνεχίσουν την αγαστή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και τους εκπαιδευτικούς για το καλό της μαθητικής κοινότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.