ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύψας: Πιθανή η επιστροφή του sms για τις μετακινήσεις

08:49 - 04 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Σύψας: Πιθανή η επιστροφή του sms για τις μετακινήσεις
«Αν το επιβάλει η κατάσταση τότε θα επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Ν. Σύψας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά για την αύξηση των κρουσμάτων πως «είναι σαν να πατάμε σε ένα λεπτό κομμάτι που μπορεί να σπάσει από στιγμή σε στιγμή».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σύψας ανέφερε πως το αποτέλεσμα της ανόδου των κρουσμάτων οφείλεται στις εικόνες συνωστισμού που διαπιστώθηκαν προ δύο εβδομάδων σε μπιτς μπαρ, νυχτερινά μαγαζιά και πανηγύρια.

«Φοβάμαι πως μπορεί στο τέλος της εβδομάδας τα κρούσματα να πολλαπλασιαστούν», υπογράμμισε ο κ. Σύψας για να προσθέσει: «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τις συνέπειες της συμπεριφοράς πολιτών προ δύο εβδομάδων, με τα πανηγύρια, τη χαλαρότητα και τους συνωστισμούς».

Ο κ. Σύψας τόνισε πως η επιστημονική κοινότητα είναι ιδιαίτερα ανήσυχη, και μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει το SMS αν κριθεί απαραίτητο.

«Δεν σας κρύβω ότι έχουμε μία σημαντική ανησυχία. Δεν θέλω να σπείρω πανικό, όμως η ανησυχία είναι έντονη για την εξέλιξη της πανδημίας μετά την τελευταία εβδομάδα. Στο τραπέζι είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων. Αν το επιβάλει η κατάσταση τότε θα επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS. Υπάρχουν κι άλλα μέτρα πάνω στο τραπέζι που θα εξεταστούν ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας», τόνισε ο κ. Σύψας.

Ακόμη, ο καθηγητής επανέλαβε την σκέψη να κλείνουν νωρίτερα τα νυχτερινά μαγαζιά, αναφέροντας πως αυτό ήδη συμβαίνει σε άλλες χώρες. Παράλληλα, στάθηκε στην στάση των νέων κυρίως που δείχνουν μεγαλύτερη χαλαρότητα στα μέτρα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Τέλος, ο καθηγητής στο ερώτημα για το τι τον ανησυχεί περισσότερο με την επιδημία, απάντησε πως είναι η κατάσταση στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), αλλά και στο ότι το μείζων πρόβλημα είναι πλέον τα εγχώρια κρούσματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:50 - 04 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.