ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ισχύ η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους πλοίων

10:15 - 04 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Σε ισχύ η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους πλοίων
Υποχρεωτική καθίσταται από σήμερα, 4 Αυγούστου, η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Το μέτρο, το οποίο θα έχει ισχύ ως τις 18 Αυγούστου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέχεια της αύξησης της πληρότητας στα πλοία, αλλά και στη σκιά της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε χθες, διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων στο πλοίο.

Πλακιωτάκης: Ποιοι οι λόγοι αυτής της απόφασης

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, οι επιβάτες των πλοίων να συνωστίζονται στους εξωτερικούς χώρους και το εσωτερικό να είναι σχεδόν άδειο, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που διοργανώνονται πάρτι στα καταστρώματα κι ως εκ τούτου κρίθηκε επιβεβλημένο το μέτρο της χρήσης προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Ο κ. Πλακιωτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη τήρησης των περιοριστικών μέτρων και την ατομική ευθύνη.

Ερωτηθείς για τις αλλαγές στην πληρότητα των πλοίων και την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση στο θέμα αυτό, απάντησε ότι η πολιτική του υπουργείου αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τος εισηγήσεις των επιστημόνων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.