ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιόδρας: Κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση-«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για Δεκαπενταύγουστο

18:29 - 04 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Τσιόδρας: Κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση-«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για Δεκαπενταύγουστο
Ιδιαίτερα ανήσυχος για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επέστρεψε την Τρίτη έπειτα από 70 ημέρες στην ενημερωτική συνέντευξη Τύπου με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο επικεφαλής της ομάδας των λοιμωξιολόγων που διαχειρίζεται την κρίση και συμβουλεύει την κυβέρνηση για κρίσιμα ζητήματα σημείωσε χαρακτηριστικά πως οι στιγμές που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες, καθώς  όπως είπε "η κατάσταση μπορεί γρήγορα να μας ξεφύγει".

Ο καθηγητής σημείωσε πως οι λόγοι της αύξησης των κρουσμάτων είναι τα περισσότερα τεστ, καθώς και η άρση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με άνοιγμα του τουρισμού και φαινόμενα συγχρωτισμού.

"Υπάρχει ελπίδα για ένα ασφαλές εμβόλιο", είπε ο κ. Τσιόδρας, αλλά όχι άμεσα. Συνεπώς, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να προστατεύσουμε την υγεία μας και να περιορίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας, μέχρι να υπάρξει επιστημονική λύση.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε ότι πλέον στη χώρα μας κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται, ενώ παρατήρησε ότι τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε νεώτερες ηλικίες. «Οι νέοι μπορεί να νοσήσουν σοβαρά» υπογράμμισε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Παράλληλα, εντόπισε τα μεγάλα προβλήματα, έως τώρα, στους γάμους και στον συγχρωτισμό που παρατηρείται σε διάφορες συγκεντρώσεις, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την έξαρση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Αττικής.

Χαρδαλιάς: Μήνυμα για τον Δεκαπενταύγουστο

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή.

Ενόψει Δεκαπενταύγουστου είπε πως πρέπει να εφαρμοστούν όλοι οι κανόνες υγιεινής. "Φοράμε μάσκες και τηρούμε τις αποστάσεις και στις εκκλησίες". σημείωσε.

Παρατείνεται επίσης το όριο των 100 ατόμων σε εκδηλώσεις, όπως γάμους βαφτίσια κλπ.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ακόμα ότι από την Κυριακή θα μπαίνουν σε 7ημερη απομόνωση όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα από την Αλβανία. Ανακοίνωσε ακόμα ότι θα πραγματοποιηθούν εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων με τη συμμετοχή του ΕΦΕΤ.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:37 - 04 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.