ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιθανή η ματαίωση της φετινής ΔΕΘ λόγω Covid-19

21:07 - 07 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Πιθανή η ματαίωση της φετινής ΔΕΘ λόγω Covid-19
Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση και στις υγειονομικές αρχές σχετικά με τη διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού συνεχίζεται ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και το ενδεχόμενο ματαίωσης της ΔΕΘ, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, αφού στο εμπορικό κομμάτι της έκθεσης υπάρχει πάντα μεγάλη συγκέντρωση κόσμου.

Το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη που είχαν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας το μεσημέρι της Παρασκευής με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας.

Κατά την τηλεδιάσκεψη δεν αποφασίστηκε η λήψη μέτρων, τουλάχιστον για την ώρα, τονίστηκε ωστόσο πως σε ό,τι αφορά στην Κεντρική Μακεδονία, οι αρμόδιες αρχές θα βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή. Η ατζέντα της συζήτησης, σύμφωνα με τοπικά μέσα, περιλάμβανε επίσης το ωράριο λειτουργίας των καφέ-μπαρ και τον συνωστισμό στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα του Σαββατοκύριακου, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα γίνει τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την πανδημία υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:13 - 07 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.